Kadın yoksulluğuna karşı tek çözüm örgütlenme

Kadın Haberleri —

1 Mayıs-Batman/ Foto:Medine MAMEDOĞLU

1 Mayıs-Batman/ Foto:Medine MAMEDOĞLU

  • Sömürülen ve gasp edilen hakları için 1 Mayıs’ta alanlara çıkan işçi ve emekçi kadınlar, kadın yoksulluğuna karşı çözümün ancak örgütlü mücadeleden geçtiği mesajını vererek yürüyüş kortejlerinin en önünde yer aldılar.

Wan'da Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Wan Barosu, Wan-Colemêrg Tabip Odası, Diş Hekimleri Odası ve Türk Mimar ve Mühendisler Odası Birliği (TMMOB) öncülüğünde “Emek bizim, söz bizim” şiarıyla 1 Mayıs bölge mitingi düzenlendi.

Wan

Mitinge siyasi partiler, birçok Sivil Toplum Kuruluşu (STK), Tevgera Jinên Azad (TJA), Mezopotamya Kadın Gazeteciler Derneği (MKG), Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) gazetecileri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, STAR Kadın Derneği ve yüzlerce emekçi katıldı. Yoğun katılım nedeniyle kortejin oluşumu saatler sürdü ancak alkışlar ve zılgıtlar bir an bile durmadı. Kadınlar, “Jin, Jiyan, Azadî” sloganlarıyla kutlamaya damga vurdu.

Êlih

Yoksulluk, sömürü ve baskıya karşı

Êlih’te de Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde “Yoksulluğa, güvencesizliğe, sömürü ve baskılara karşı; birliğimizi, mücadeleyi, dayanışmayı, umudu büyütmek için haydi 1Mayıs’a” şiarıyla miting düzenlendi. Yürüyüş kortejinde en önde yürüyen kadınlar ‘Bir gün değil, her gün direniş’ mesajını verdi.

 

İstanbul

 

‘Dur diyoruz’

İstanbul’da da işçi ve emekçi kadınlar Taksim Meydanı’na çıkmak için bir araya geldi. Kadın Savunma Emeği, Feminist kadınlar, DEM Parti Kadın Meclisi, Kampüs Cadıları, TJA ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun da aralarında olduğu çok sayıda kadın örgütü, çözümün mücadeleden geçtiğinin altını çizdi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.