KNK heyeti Washington’da

Yurt Dışı Haberleri —

Ahmed Karamus

Ahmed Karamus

  • Ahmet Karamus başkanlığındaki KNK heyetinin diplomatik temaslarda bulunduğu ABD ziyaretinde Kürtlerin önerilerinin makbul karşılandığı belirtildi.

Kurdistan Ulusal Kongresi’nden (KNK) üst düzey bir diplomatik heyet bir dizi temaslarda bulunmak üzere Washington’a gitti. Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi ve Senato üyeleri ile görüşen KNK Eşbaşkanı Ahmet Karamus başkanlığındaki heyet, ayrıca Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ve 8 farklı think-thank kuruluşu ile yuvarlak masa toplantıları yaptı.

KNK Eşbaşkanı Ahmet Karamus, yuvarlak masa toplantılarında düşünce kuruluşu temsilcilerinin sorularına cevap verdiklerini ve Ortadoğu'daki durum, Türkiye'nin durumu, seçimler, askeri operasyonlar vb konularda düşünce ve önerileri paylaştıklarını söyledi. Heyet, Washington DC’deki görüşmeler sonrası New York’a geçecek ve orada da temaslarını sürdürecek.

Çözüm öneriler paylaşıldı

KNK Eşbaşkanı Ahmet Karamus, görüşmelerin atmosferine ilişkin yaptığı ilk açıklamada, Temsilciler Meclisi üyeleri ve Kongre üyeleri, Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile yaptıkları görüşmelerin olumlu geçtiğini söyledi. Eşbaşkan Karamus, Kongre, Temsilciler Meclisi ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ve düşünce kuruluşu temsilcileri ile gerçekleşen görüşmelerde Kürt sorununun çözümüne dair çözüm önerilerini paylaştıklarını söyledi. Görüşmelerin çok sıcak bir atmosferde gerçekleştiği aktaran Ahmet Karamus, KNK heyetine yaklaşımın çok pozitif olduğunu ifade etti.

Ahmet Karamus, resmi yetkililer ve düşünce kuruluşu temsilcileri ile gerçekleşen görüşmelerde Ortadoğu'da son siyasal durum, Kürtlerin pozisyonu, Kürt-Amerikan ilişkilerinin ele alındığını söyledi. Türk devletinin Rojava ve Başûra yönelik kapsamlı saldırı hazırlıklarının da ana gündemlerden biri olduğunu belirten KNK Eşbaşkan’ı, Türkiye'deki 31 Mart yerel seçimleri ve sonuçları ile Türkiye'nin demokratikleşmesi yanı sıra Ortadoğu’nun istikrarı konusunun da görüşmelerde ön plana çıktığını belirtti.

Karamus, diplomatik görüşmelerde KNK heyetinin yaklaşımına nasıl bakıldığı sorusuna ise, "Kürt tarafının tutumu burada makbul olarak görülüyor. Toplantılarımız olumlu geçiyor" cevabını verdi. WASHINGTON

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.