DEM Parti’ye saldırı protesto edildi

DEM Parti açıklama

DEM Parti açıklama

  • DEM Parti Sultangazi İlçe Örgütü’ne yönelik saldırının protesto edildiği eylemde, “Saldırı karşısında üzgün değil öfkeliyiz ve bu öfke, birleşik örgütlü mücadelemizi daha da büyütmemizin sebebi olacaktır” denildi. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sultangazi İlçe Örgütü, parti binalarına dönük düzenlenen silahlı saldırıyı protesto etti. Saldırının gerçekleştiği DEM Parti Sultangazi İlçe binası önünde düzenlenen açıklamaya, DEM Parti İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu ile İl ve İlçe yöneticileri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Marmara Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER), Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAY-DER), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sultangazi İlçe Örgütü, Emekçi Hareket Partisi (EHP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Emek Partisi (EMEP), Sosyalist Mücadele İnisiyatifi (SMİ), Sultangazi Kent Meclisi, Sultangazi Kadın Dayanışması ve Vartolular Derneği’nin temsilcileri katıldı.

Üzgün değil, öfkeliyiz

DEM Parti Sultangazi İlçe yöneticisi Filiz Ok, şöyle konuştu: “Biz hiçbir saldırıyı tek bir kişi tarafından yapılmış olarak görmüyoruz. Bütün saldırılar örgütlü planlanmış ve taammüden hazırlanmıştır. Nefret dilinden başka söyleyecek sözü olmayanlar çareyi partimize saldırmakta buluyor. Bu saldırganları ve azmettiricileri, Deniz Poyraz cinayetinden tanıyoruz. Etkin soruşturmalar yapmadan serbest bırakılan, zaman aşımına sebebiyet veren yargıdan tanıyoruz. Tekçi ve ırkçı zihniyetinize karşı demokratik, kadın özgürlükçü ve ekolojik paradigmamızı savunmaya büyütmeye devam edeceğiz. Saldırı karşısında üzgün değil, öfkeliyiz ve bu öfke birleşik örgütlü mücadelemizi daha da büyütmemizin sebebi olacaktır.”

Sultangazi İlçe Örgütü Eşbaşkanı Faruk Kaya, Sultangazi İlçe Emniyet Müdürü’ne "Eğer aydınlatmazsanız siz de aynı şekilde töhmet altında kalacaksınız” diye seslendi. Ardından konuşan DEM Parti İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu, Gazi Mahallesi’nin demokrasi mücadelesi açısından tarihsel bir öneme sahip olduğunu ve bu nedenle iktidarın öncelikli hedefi haline geldiğini vurgulayarak, “Demek ki biz devrimciler ve Kürt Özgürlük Hareketi’nin sokak sokak kitleyle buluşmaya ve örgütlenmeye ihtiyacı var. Fail belli. İktidar sokak çetelerini Kürt Özgürlük Hareketi ve devrimcileri yok etmek için açığa çıkardı. Geçmiş dönemlerde parti binalarımıza dönük saldırılarda da aynı fail ve katilleri gördük. AKP iktidarının yargısı geçmişte ‘akli dengesi bozuktur’ dedi katiller için. Bugün 11 kurşunu sıkmış faili bulduğunda da aynı şeyi tekrarlayacak ama Gazi halkı bu kurşunlar karşısında hakkını arayacak” dedi.

Bizi korkutamazlar

DEM Parti İstanbul İl Eşbaşkanı Gonca Yangöz, düzenlenen silahlı saldırıya işaret ederek, “Muhtemelen bu kurşunlar bizi korkutmak için sıkılmış ama bizi korkutamazlar. Birleşik mücadelemizi büyüterek direnmeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu. ESP Sultangazi İlçe Eşbaşkanı Gamze Toprak ise şunları söyledi: "Bugün bu ilçeye 11 kurşunu sıkanlar dün Deniz Poyraz’ın katledilmesine sessiz kalanlardır. Bu kurşunu sıkanlar bir kapıdan alınıp diğer kapıdan salıverilenlerdir.” İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.