Federasyonlarda yeni dönem

Yurt Dışı Haberleri —

FCDK-KAWA kongre

FCDK-KAWA kongre

  • Almanya’daki federasyonlar ara dönem toplantılarını tamamladı. FED-MED ve FCDK-KAWA da ara dönem toplantılarını hafta sonu yaptı.

Almanya Kurdıstanlılar Demokratik Toplum Federasyonu (FCDK-KAWA) 6. ara dönem toplantısını Darmstadt şehrinde gerçekleştirdi. Toplantıya katılan siyasetçi İsmet Kem bir konuşma yaparak son siyasal süreç, demokratik halk meclislerinin rolü ve önemi konularında değerlendirmelerde bulundu. Kurdistan’daki işgal saldırıları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecrit ve Avrupa’daki saldırılara değinilen konuşmalarda mücadelenin yükseltilmesinin önemine dikkat çekildi.

 

 

Artık buranın bir parçasıyız

KON-MED Eşbaşkanı Kerem Gök ise yaptığı konuşmada meclis çalışmalarına dikkat çekerek önümüzdeki dönemde yeniden inaayı esas alarak her alanda örgütlenmeyi güçlü kılmak gerektiğine vurgu yaptı. Ayrıca Kerem Gök şunları belirtti: "Almanya'da yaşıyoruz. Çocuklarımız, gençlerimiz okuyup farklı kurumlarda yer alıyor. Artık Almanya'nın bir parçasıyız onun için kurumlarımızın diğer bir çalışma hedefi de entegrasyon olmalıdır. Diplomasinin güçlü kılınması ve kurumlarımızın üyelik sayılarının yükseltilmesi de bizim vazgeçilmez çalışmalarımızdandır.''

Eşbaşkanlar seçildi

Toplantıda bir yıllık pratik çalışma raporu okunduktan sonra delegeler rapor hakkında eleştirini dile getirdi. KOMAW, CİK, TJKE, PYD ve Rojhilat temsilcilerinin de hazır bulunduğu toplantıda 11 kişiden oluşan yeni yönetim seçildi. Seçimler sonucunda Mehmet Çoban ve Kerime Barcin eşbaşkanlık görevlerini üstlendi.

 

 

Hamle temel gündem oldu

Mezopotamya Özgür Toplum Federasyonu (FED-MED) NRW yıllık genel toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya, delegelerin yanı sıra KCDK-E, NAV-DEM, KON MED, CİK, TJK E gibi Avrupa’da faaliyet gösteren demokratik Kürt kurumların temsilcileri katıldı. Toplantıda, Kürt Halkı Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü kapsamında yürütülen “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm” hamlesinin geldiği aşama ayrı bir gündem maddesi olarak tartışıldı. Hamlenin güçlendirilmesi gündeme alınırken, etkili kılınması ve farklılaştırılması üzerinde geniş kapsamlı tartışmalar yanı sıra öneriler üzerinde duruldu. HABER MERKEZİ

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.