Güneş’e güçlü varmak

Forum Haberleri —

Abdullah Öcalan

Abdullah Öcalan

  • Her umutsuzluk haline umut, her yokluk haline varlık, her kölelik haline özgürlük bilinci veren kudretli önderliğin çizgisi yeni dünyayı yaratan ufuk çizgisidir. Denizi güneş ile birleştiren bu ufuk çizgisi yapmamız gerekenin kendisidir.

DİYAR RÛMET

20. yüzyılda bir heyyula kol geziyordu ve o Rusya’da kendini buldu. Marksizm demokrasi aracı olan Sovyetlerin tasfiyesine değin büyük bir umuttu. Bu umut tıkanıkları, krizleri ile 70 yıl yaşayarak fiili olarak SSCB şahsında yenilgiye uğradı. "Yenilgi yılları en büyük okuldur" diyen Lenin’in perspektifi Bekaa’da ses buluyordu. Halklar Önderi Abdullah Öcalan bu derslerden dersler çıkarmakla, onlara dair çözüm formülleri geliştirmek ile hemhaldi. Bir heyyula yenilmiş ve küresel kapitalist güçler devrimci sol bir dünyanın bir daha asla yaratılmaması için yeşil kuşak projesi ile kendi sahte “düşmanını” kendisi yaratmaktaydı. Siyasal islam sahte düşman iken irili ufaklı sol siyasetler yenilgiciliğin devrimciliğini kovalıyor ve kurucu, devrimci bir öznellik barındırmayan kimlik hareketleri de liberalizmin kuytularında geziyordu. Çökmeyen, kendisini somut durumun somut tahlili bağlamında yenileyen, kendisini yenilerken Marksizm heyyulasını kurtaran bir devrimci önderlik vardı. Fis’ten Bekaa’ya ulusal kurtuluş mücadelesini enternasyonal karaktere taşıyan, emperyalizmin, liberalizmin saldırılarını bertaraf ederek mevzi savaşında güçlü bir özneyi yaratan Özgürlük Hareketi’nin önderi Önder Apo doğal olarak kapitalist uygarlığın en büyük düşmanı ilan edilecekti. 

Kapitalist devletli uygarlık en büyük düşmanını ideo- politik olarak teslim almaya çalışsa da başarılı olamadı. Ortadoğu’daki gladio güçlerinin kirli komplosu ile Avrupa’ya hicret edilmeye zorlandı. Orada da Helen-Anadolu- Mezopotamya ilişkilerini demokratik ulus bilinci ile onarmaya çalışıyordu. Keza kapitalist uygarlığın merkezi Avrupa’da Fransız devriminin ruhunu, Moskova’da Ekim devriminin iradesini aradı. O hazineler orada bulunmuştu ama orada değillerdi artık. Dünya devrimci önderliği büyük emperyalist saldırı altında bütün hazineleri kendisine çekmişti. Hepsi artık Kürdistan ve Ortadoğu’daydı. Tarih şimdiydi ve onun rolünü ortaya çıkarıyordu. Kirli emperyalist güçler 9 Ekim komplosu ile başlayan süreci kendileri açısından 15 Şubat’ta başarıya götürdüklerini düşündüler. Lakin hazinelerin toplandığı Kürdistan ve Ortadoğu ve ötesinde sonuç alamadıklarını, devrimci bir bilincin ve ruhun teslim alınamayacağını fark edememişlerdi.

Önder Apo yarattığı devrimci parti ile bütün iç reformist saldırılarından parçalama girişimlerine rağmen dimdik ayakta kaldı. Çünkü önderliği dimdik ayaktaydı. Onun yaratımı çizgi devrimciliğinin yaratımıydı. Çizgi devrimciliğinin ruhu ve aklı olan önderlik gerçekliği onun şahsında dünya devrimci önderliğini yaratıyordu. PKK hareketi artık kendi doğal sınırlarının ötesinde bir dünya partisiydi. Kapitalist devletli uygarlığa karşı yeni yaşamın çizgisidir. Erkek akla karşı kadının özgürlük arayışının çizgisi, kurnaz deneyimli yaşlı bireye karşı radikal gençliğin cesaretinin çizgisi, bezirgan, tefeci sömürgecilere karşı emekçinin eşitlikçi üretici çizgisidir.

Sistemin her gediğinde mevzi kuran ve göğüs göğüse bir savaşı yaratan çizgi devrimciliğinin önderliği Kürdistan, Ortadoğu ve dünya haklarına yol göstermeye devam ediyor. 

Her umutsuzluk haline umut, her yokluk haline varlık, her kölelik haline özgürlük bilinci veren kudretli önderliğin çizgisi yeni dünyayı yaratan ufuk çizgisidir. Denizi güneş ile birleştiren bu ufuk çizgisi yapmamız gerekenin kendisidir. Deniz olup Güneş ile buluşacağız. İstasyon meydanını, Amed sokaklarını onun kudretinden parçalar ile doldurarak O’na varacağız. O’na varış emperyalizme, kapitalist devletli uygarlığa karşı demokratik ulus ve demokratik komünalizme varıştır. Bu ideolojik bilinç ile güçlü katılım O’na varış kervanına güçlü katılmak, 9 Ekim komplosunu boşa çıkarmak  ve tecriti parçalamak elzemdir.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.