Güncel

Özgürlüğü haykırmaya, Strasbourg’a

Yurt Dışı Haberleri —

Uluslararası Komplo protesto

Uluslararası Komplo protesto

Kürtler ve dostlarını Strasbourg’a davet eden Hazırlık Komitesi:“Özgürlüğü meydanlarda haykıralım, sesimiz gür çıksın.”

  • KCDK-E Eşbaşkanı Engin Sever: “Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü talep eden milyonlarca kişi, bu mücadelede kararlı olduklarını bir kez daha 15 Şubat’ta dünyaya ilan edecek.”  
  • KNK Dış İlişkiler Sözcüsü Nilüfer Koç: “Hepimiz ‘Önder Apo, İmralı’dan çıkacak’ diyeceğiz. Değişen konjonktür de bizim gücümüz de bunu gün itibarıyla mümkün kılmaya yetiyor.”

HAKAN TÜRKMEN / BARIŞ BALSEÇER

Kürtler ve dostları, 15 Şubat Uluslarası Komplosu'nun 26. yılında  Fransa’nın Strasbourg kentinde düzenlenecek kitlesel yürüyüş ve mitingde bir araya gelecek. Tertip Komitesi’nde yer alan KCDK-E Eşbaşkanı Engin Sever ve KNK Dış İlişkiler Sözcüsü Nilüfer Koç, hazırlıkların tam olduğunu belirterek herkesi bu tarihi buluşmaya davet etti. 

Avrupa’daki Kürt kurumlarının çatı örgütü KCDK-E’nin Eşbaşkanı Engin Sever, 15 Şubat’taki eylemin büyük önem taşıdığını vurgulayarak, “Bugüne kadar yapılan eylemler Kürt halkının kararlı direnişi ile komplocu güçlerin geri adım atmasını sağladı. Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü talep eden milyonlarca kişi, bu mücadelede kararlı olduklarını bir kez daha 15 Şubat’ta dünyaya ilan edecek” dedi. 

İskandinavya’dan Avustralya’ya

Sever, Şubat ayının başından itibaren Uluslararası Komplo'yu boşa çıkarmak ve Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlamak için süren eylemlere dikkat çekti. Paris’ten Strasbourg’a devam eden 26 günlük yürüyüşün ve Kürt ile enternasyonalist gençlerin Uzun Yürüyüş’ünün bu direnişin bir parçası olduğunu hatırlattı. 15 Şubat’ta dünya genelinde Kürt halkı ve dostlarının Önder Öcalan’ın özgürlüğünü talep etmek için sokaklara döküleceğini söyleyen Sever, “Marsilya’dan Avusturya’ya, İskandinavya’dan İngiltere’ye, İtalya’dan Yunanistan’a, Kanada’dan Avustralya’ya kadar milyonlarca kişi bu eylemlere katılacak. Bu eylemlerin merkezi ise Fransa’nın Strasbourg kenti olacak, burada büyük bir eylem gerçekleştirilecek” dedi. 

 

 

Tarihi bir gün

15 Şubat’ın Kürt halkının özgürlük mücadelesinde bir dönüm noktası olacağını söyleyen Sever, “Strasbourg’daki kitlesel eylem, Kürt halkının Önderliği ile buluştuğu kritik bir süreç olacak” ifadesini kullandı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan beklenen tarihi mesaja kilitlenildiğinin altını çizen Sever, “Önder Öcalan’ın vereceği mesaj, bu mücadelenin ruhunu yansıtarak, çözümün önünü açacak önemli bir adım olacaktır. Strasbourg’daki eylem, bu sürecin tarihsel bir dönüm noktası olma potansiyeline sahiptir. Bu nedenle birlikte halkların özgürlük ve barış içinde yaşayacağı bir geleceği inşa etmek için mücadelemizi sürdüreceğiz” diye ekledi. 

Seferberlik ruhuyla katılalım

“Uluslararası Komplo'nun yıl dönümü olan 15 Şubat Kürt halkı için büyük özgürlük yürüyüş günü olacak” diyen Sever şu mesajı verdi: “Bu günde, herkesin seferberlik ruhuyla bu yürüyüşe katılması büyük önem taşıyor. Gençler, kadınlar, yaşlılar, çocuklar; herkesin bu yürüyüşte yer alması gerekmekte. Çünkü bu etkinlik, Önder Abdullah Öcalan’ın mesajının ve selamının karşılık bulduğu, büyük bir buluşma olacak. Özgürlük mücadelesinin finaline giden yolda önemli bir dönüm noktası olan bu yürüyüşe güçlü bir katılım sağlanmalıdır. Bize reva görülen baskı politikalarını boşa çıkaracağımız bu eylem, halkın bir araya gelerek özgürlük için sesini duyuracağı bir an olacak.”

Hiçbir mazerete sığınmadan

Fransa, Hollanda, Belçika, Almanya ve İsviçre gibi ülkelerden Kürtler ve dostlarının Strasbourg’a akın akın gelmesini beklediklerini aktaran Sever, “Aynı gün, dünyanın pek çok yerinde de benzer eylem ve etkinlikler düzenlenecek. 15 Şubat’ta milyonlar, Önderleriyle buluşma eylemine katılacak” dedi. 15 Şubat’ta Strasbourg’da olmanın önemine de vurgu yapan Sever, “herkesin 15 Şubat’ta Strasbourg’a akın etmesi gerekiyor. ‘Arabam yok, hastayım, işim var’ gibi mazeretlerin geride bırakılması, tarihi bir süreçten geçtiğimiz bu dönemde hepimizin rolünü ve misyonunu yerine getirmesi gerektiği unutulmamalıdır. Hep birlikte, özgürlük mücadelesinin güçlendiği bu tarihi gün için Strasbourg’da olalım” çağrısında bulundu. 

 

 

Sesimiz gür çıkmalı 

Tertip Komitesi’nde yer alan KNK Dış İlişkiler Sözcüsü Nilüfer Koç 23 Ekim 2023’te başlatılan “Önder Apo’ya özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm” hamlesiyle tecridin kırılmasına bir adım daha yaklaşıldığını belirterek, “15 Şubat’ta düzenlenecek eylemin temel sloganı Önder Apo’nun özgürlüğü olacak. Hepimiz ‘Önder Apo, İmralı’dan çıkacak’ diyeceğiz. Değişen konjonktür de bizim gücümüz de bunu gün itibarıyla mümkün kılmaya yetiyor” dedi. “15 Şubat İmralı işkence ve soykırım sistemine son vermenin günü olmalıdır” diyen Koç şöyle devam etti: “15 Şubat Kürtler için tarihi bir hafızadır. 13 Şubat 1925’te Şex Said öncülüğünde Piran isyanı başladı. Sex ve Said ve 46 arkadaşının idamının 100. yıl dönümü. 26 Haziran 99’da Önder Apo’ya idam cezası verilmişti. Şex Said’e yaptıklarını tekrarlamak istediler ama 26 yıl sonra gösterdi ki bu mümkün deği. 8 Eylül 1925’te Şark Islahat Planı devreye konulmuştu. İmha harekatının da 100. yılı. 15 Şubat da bu planın bir boyutuydu. Dolayısıyla 15 Şubat Önder Apo’yu İmralı’dan çıkarmanın ve Türk devlet gerçeğiyle hesaplaşmanın günü olacak. Yani halkımızla birlikte ‘Kürtleri yok etmeniz mümkün değil. Ne biz ne de Önderimiz size teslim olmadı, olmayacak’ diyeceğiz.”

Koç, “Onlar diktatörlük ve soykırım, biz özgürlük ve demokrasi istiyoruz. Kazanmak istiyorsak sesimizin gür olması gerekiyor” diyerek ekledi: “Herkese meydan okurcasına 15 Şubat’ta Strasbourg’da bir araya gelmeliyiz. Uluslararası ve sömürgeci güçlere ‘Bu halk yok edilemez ve bu halk Önderliğinin özgürlüğünü sağlayacaktır’ demeliyiz.”

15 Şubat Cumartesi günü Kürtler ve dostları saat 10.00 itibarıyla Strasbourg Garı önünde bir araya gelerek tarihi bir yürüyüşe imza atmaya hazırlanıyor. 

paylaş

   

Güncel

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2025 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.