Şehit aileleriyle buluşma

Şehit aileleri

Şehit aileleri

  • MEBYA-DER ve TUAY-DER, “Dem dema xwedî derketina nirxan e” şiarıyla şehit ve tutsak aileleriyle bir araya geldi. MEBYA-DER'den Yüksel Elmas, Kürt sorunu konusunda yaşananları hatırlatarak, “Dünyanın hiçbir ülkesinde buradaki ailelere yaşatılanların bir benzeri yoktur” dedi.

Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği’ne (MEBYA-DER), Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde ailelerle “Dem dema xwedî derketina nirxan e” şiarıyla Amed'de buluşma düzenledi. Demokratik Böleler Partisi (DBP), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi( DEM Parti) İl ve ilçe yöneticileri, DBP Eşbaşkanı Keskin Bayındır, DEM Parti Amed Milletvekili Adalet Kaya, DEM Parti Gençlik Meclisi, Barış Anneleri Meclisi, Adalet Nöbeti Anneleri, Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği (MED-DER), Özgürlük İçin Hukukçular ( ÖHD) üyeleri de katıldı.

Saygı duruşuyla başlayan etkinlikte ilk olarak konuşan MEBYA-DER yöneticisi Yüksel Elmas, Kürtlere yönelik özel savaş politikalarına dikkat çekti. İktidarın yürüttüğü politikalara karşı ailelerin bir arada olmasının önemli olduğuna işaret eden Elmas, “Sürdürülen kirli savaşta cenazeleri vermemekle kalmayan iktidar, yaşamını yitiren evlatlarımız için taziye kurulmasına bile engel oluyor. Evlatlarımızın cenazelerini insani ve ahlaki değerlerden yoksun bir şekilde teslim ettiler. Dünyanın hiçbir ülkesinde bu ülkede ailelere yaşatılanların bir benzeri yoktur” dedi. Oğlunun cenazesi kargoyla gönderilen Halise Aksoy’u hatırlatan Elmas, “Hiçbir aile yürüttükleri politikalara zulme boyun eğmeyecek” şeklinde konuştu.

 DBP Eşbaşkanı Keskin Bayındır da 50 yıldır süren mücadele sonucunda oluşan değerlere sahip çıkacaklarını belirtti. Bayındır, "Ne zaman olura olsun ne kadar zor olursa olsun Kürt halkı haklarını alacak. Kendini yönetme hakkını alacak. Gün artık çözüm, özgürlük günüdür” diye konuştu.

Buluşma, ailelerin yaşadıkları sorunlar ve çözüm önerilerinin tartışılmasıyla sona erdi. AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.