Şiddetli fırtına uyarısı

Dünya Haberleri —

Almanya fırtına/ Foto:AFP

Almanya fırtına/ Foto:AFP

  • Alman Meteoroloji Dairesi (DWD) Cuma gecesinden başlayarak hafta sonunda Almanya’da yağış ve şiddetli fırtına uyarısı yaptı. Kuzey ve kuzeydoğuda küçük taneli dolu ve fırtınalı sağanak yağışlar bekleniyor.

Meteorolog Siebert-Sperl, sıcak hava ile Kuzey Denizi'nin serin havasının birleşerek doğu ve güney Almanya’da fırtına ve şiddetli gök gürültülü sağanak yağışa neden olacağını belirtti.

Cumartesi günü şiddetli hava koşulları devam edecek. Siebert-Sperl, Fransa üzerindeki alçak basınç alanının Almanya'ya nemli hava getireceğini ve şiddetli hava olaylarının daha da artacağını söyledi. Kuzey Ren-Vestfalya, Rheinland-Pfalz ve Baden-Württemberg'de aşırı hava olayları bekleniyor. Hava durumu haritalarında nadiren görülen bu aşırı olaylar, Hessen ve Frankonya’ya da yayılacak ve kuzey Almanya ile ülkenin merkezine ilerleyecek.

Taraftar alanları kapatılacak

Cumartesi günü Almanya-Danimarka maçı sırasında şiddetli fırtınalar beklendiği için bazı halka açık maç izleme alanları kapatılacak. DWD, yerel olarak metrekare başına perşembeye göre çok daha fazla yağış düşeceğini belirtti. Uzmanlar, yerel su baskınları, trafikte aksamalar, kaygan otoyollar ve devrilen ağaçların yaratacağı tehlikeler konusunda uyardı. BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.