Süleymani’nin cenaze töreninde ‘intikam’ sloganları

ABD’nin Bağdat’ta öldürdüğü İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani için Tahran’da düzenlenen cenaze törenine katılan yüzbinlerce kişi 'intikam' sloganları atarken, Süleymani'yi Kudüs Güçleri'nin başına getiren ve ona, İran İslam Devrimi'nin Ortadoğu'da yayılması misyonu yükleyen İran’ı dini lideri Hamaney gözyaşları döktü.
ABD’nin saldırısıyla Bağdat’ta öldürülen İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani için İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen cenaze töreni ikinci gün devam etti. Tahran Üniversitesi’nde düzenlenen cenaze törenine, İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney ve Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin yanı sıra çok sayıda siyasetçi ve Devrim Muhafızları’nın neredeyse tamamı katıldı.
Süleymani'nin kızı konuştu
Törende İranlılara hitap eden Süleymani'nin kızı Zeynep Süleymani, babasının ölümünün "ABD ve İsrail’e kara günler getireceğini" ileri sürdü.
Süleymani'nin, bugün doğduğu kent olan Kirman’da toprağa verilmesi bekleniyor.
