Türk üsleri havadan vuruldu

.

.

  • Şehîd Doğan Zinar Birliği, Türk ordusunun üslerini hava araçlarıyla 8 kez vurdu; 5 Türk askeri öldürüldü, 13’ü yaralandı, 5 çadır imha edildi, 3 mevzi de darbelendi.

Hemen her gün karadan hedeflenip vurulan işgalci Türk ordusu, Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın tekniği taktiğin hizmetine koyan çıkışıyla havadan da vuruluyor. Son hava eylemlerinde 18 Türk askeri savaş bırakıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, Şehîd Doğan Zinar Birliği'nin ölümsüz komutan Egîd'in mimarlığını ve komutanlığını yaptığı tarihi 15 Ağustos Hamlesi’ni selamlamak amacıyla hava eylemleri gerçekleştirdiği bildirildi. 

Çadırları başlarına yıkıldı

Açıklamaya göre; 1–11 Ağustos tarihleri arasında işgalci Türk ordusunun Şehîd Delîl Batı Zap'taki üsleri hava araçlarıyla hedef alındı. Girê FM, Girê Amediyê, Girê Bahar ve Sergelê Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri 8 kez havadan vuruldu. Bu eylemler sonucu 5 askerin öldürüldüğü, 13'ünün yaralandığı, 5 çadırın imha edildiği ve 3 mevzinin de darbelendiği netleşti.  İsmi belirlenen ölü ve yaralalılar şunlar; Ümit Şahin, Baki Kalan ve Ziyar Vural adlı rütbeli uzman çavuşlar, Halil İbrahim Güvercin adlı rütbeli onbaşın, Tolga Armut ve Oktay Cengiz adlı kiralık askerler.

Türk devleti gizliyor

İşgalci Türk devleti ve medyası, gerillanın gerçekleştirdiği ve ağır darbe vurduğu bu eylemlerin sonuçlarını hiçbir biçimde açıklamadı, ölü ve yaralılarını tamamen gizledi. BİM- "Türk ordusu ve özel savaş medyası ne kadar gizlerse gizlesin, Fermandar Egîd’in izinden yürüyen Kurdistan Özgürlük Gerillası’ndan havadan ve karadan ölümcül darbeler almaktan kurtulamayacaktır" dedi. BEHDÎNAN

 

* * *

Koçerler Biradost'tan ayrılıyor

Biradost bölgesindeki koçerler, Türk devletinin aralıksız süren bombardıman ve saldırıları nedeniyle yaylaları terk etmek zorunda kalıyor.

Irak ve Federe Kurdistan'ın görev süresi dolmuş hükümetinin sessizliği nedeniyle işgalci Türk devletinin işgal saldırıları ve bombardımanları devam ediyor. Türk devleti, her geçen gün işgal alanlarını daha genişletiyor. Yerel kaynaklardan Rojnews'e ulaşılan bilgilere göre; Türk devletinin saldırı ve bombardımanları nedeniyle Hewlêr’e bağlı Bradost bölgesinde bulunan koçerler yaylaları terk ediyor. Rojnews’in yayınladığı video görüntülerinde koçerlerin çadırlarını toplayıp farklı bölgelere göç ettiği görülüyor.

Türk devletinin işgal saldırıları nedeniyle Başûrê Kurdistan’daki yüzlerce köy boşaltıldı. Yine Türk devletinin saldırıları sonucunda Dihok ve Hewlêr kentlerinde onlarca çoban, koçer ve ot toplamaya giden yurttaş, şehit düştü veya yaralandı.

 

* * *

Colemêrg'de dört günlük yasak

Colemêrg'de (Hakkari) bazı alanların dört gün süreyle "geçici özel güvenlik bölgesi" ilan edildiği bildirildi.

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, "milli güvenlik, kamu düzeni ve esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunmasının amaçlandığı" belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Hakkari ili merkez ilçesi Kuş Tepe, Ayı Tepe, Meme Tepe, Koç Sırtları kırsalında bulunan bölgelerde 12 Ağustos 2024 saat 09.30 ile 15 Ağustos 2024 saat 09.30 tarihleri arasında 4 gün süre ile 'Geçici Özel Güvenlik Bölgesi' ilan edilmiştir. 5442 Sayılı İl İdaresi Kanun'un ilgili maddeleri gereğince vatandaşlarımızın bu tarihlerde mezkur bölgeye kendi can ve mal güvenlikleri açısından izinsiz girmemeleri önem arz etmektedir."

 

* * *

KDP yine şaşırtmadı

KDP, Kerkük Valisi ile İl Meclis Başkanı'nın belirlenmesini, Türkmen Cephesi gibi "yas adışı" ilan etti.

Kerkük İl Meclisi’nin 10 Ağustos akşamı Bağdat’taki toplantısında Kerkük Valisi olarak YNK’li Rebwar Taha’nın, İl Meclisi Başkanlığına Arap fraksiyonundan Muhammed Hafız'ın seçilmesine, Irak Türkmen Cephesi ile bazı Arap fraksiyonların ardından KDP’den de tepki geldi. KDP Sözcüsü Mahmud Muhammed imzası ile yapılan açıklamada, “10 Ağustos Bağdat’ta Reşid Otel'de yapılan; Türkmen temsilcilerinin, bazı Arapların ve KDP'nin olmadığı bir toplantıda, tarafların haberi olmadan Kerkük Valisi ve yerel yönetimin belirlenmesi yasa dışıdır, sorunludur ve doğru bir yol değildir. Yapılanların Kerkük'ün sorunlarının aşılmasında doğru çözüm olamayacağına inanıyoruz" denildi. HEWLÊR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.