Ulucanlar’dan Sırrı Süreyya Önder kaldırıldı

Haberleri —

HDP eski Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in 1985 yılında 11 ay tutuklu kaldığı Ulucanlar Cezaevi’nin kapatılıp müzeye dönüşmesinin ardından yayınlanmaya başlayan biyografisi müze yönetimi tarafından kaldırıldı.

Nazım Hikmet, Behice Boran, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, ve Hüseyin İnan gibi Türkiye siyasal hayatının önde gelen isimlerinin de tutuklu bulunduğu Ulucanlar Cezaevi’nin müzeye dönüşmesinin ardından burada kalmış isimlerinin hayatlarına dair bilgileri içeren panolar koğuşlardaki ranzaların başlarına konuldu.

 3 yıl 6 ay hapis cezası alan ve halen Kandıra cezaevinde tutuklu bulunan Önder’in biyografisi de Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde sergileniyordu.

12 Eylül’ün ardından Ulucanlar’da tutuklu bulunan senarist ve yazar Feride Çiçekoğlu ile aynı ranzada biyografisi sergilenen Önder’in, bilgilerini içeren pano müze yönetimi tarafından kaldırıldı.

Müze yönetimi tarafından Sırrı Süreyya Önder’in kaldırılan biyografisinin yerine AKP eski Genel Başkan Yardımcısı, Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ’ın biyografisi konuldu.

 

ANKARA

paylaş

Haberler


   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2025 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.