Usta Ellerin Sihri

Kültür/Sanat Haberleri —

Bolis Lusadu Kolektifi -

Bolis Lusadu Kolektifi - "Usta Eller Sihri" sergisi

  • İstanbullu amatör ve profesyonel Ermeni fotoğrafçıları buluşturmak amacıyla Ocak 2023’te kurulan Bolis Lusadu Kolektifi, ilk sergisini açtı. Kolektif’in yaklaşık bir yıldır üzerinde çalıştığı projenin özünü yiten meslekler ve tükenen bir toplum oluşturuyor.

Teknolojinin geçirdiği değişimle birlikte emekçilerin daha az görünür olduğu İstanbul’da, diğer taraftan Ermenilerin nüfusu da hızla azalıyor. Bu iki gelişmeyi bir arada ele alan Bolis Lusadu, kadim ustalık bilgisini taşıyan son Ermeni ustaları fotoğraflayarak bir arşiv çalışmasına da imza atıyor.

Sekiz Ermeni fotoğrafçının oluşturduğu Bolis Lusadu Kolektifi, bir buçuk yıl emek verip 42 Ermeni ustanın kapısını tek tek çalıp hepsini ekmek teknesinde fotoğrafladı, Usta Ellerin Sihri sergisini de 29 Mayıs’ta açtı. Kuyumcu, demirci, terzi, tamirci, saatçi, ciltçi, şapkacı, diş teknisyeni, tornacı, derici, tamirci, marangoz ve tornacı son Ermeni ustaların “sanat üreten emekçi ve hünerli elleri” 13 Temmuz’a kadar Tütün Deposu’nda görülebilir. Kolektif, “Bu sergide Ermenilerin emekçi yönünü anlatarak insanlar arasındaki farklılıkları ortadan kaldırmak istedik” sözleriyle serginin amacını özetledi. İSTANBUL

Mıgırdiç Arzivyan’ın şapka imalatçısı Juliet Demir fotoğrafı
paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.