Hamburg’ta Tiyatro Köprüsü

Kültür/Sanat Haberleri —

7. Tiyatro Köprüsü Festivali

7. Tiyatro Köprüsü Festivali

  • Hamburg'da Mut Tiyatrosu (MUT! Theater) tarafından organize edilen ve bu sene yedincisi düzenlenecek Tiyatro Köprüsü Festivali, 9 Mayıs'ta başlayıp 25 Haziran'a kadar sürecek.

M. ZAHİT EKİNCİ/HAMBURG

Hamburg'da Mut Tiyatrosu (MUT! Theater) tarafından organize edilen ve bu sene yedincisi düzenlenecek Tiyatro Köprüsü Festivali, 9 Mayıs'ta başlayıp 25 Haziran'a kadar sürecek. MUT! Theater’ın genel sanat yönetmeni Mahmut Canbay, festivalin, sanatçıları ve seyircileri bir araya getiren bir tiyatro buluşması olduğunu belirterek tiyatroseverleri festivale davet etti.

Festival kapsamında tiyatro oyunlarının yanı sıra Prof. Dr. Kerem Karaboğa, Prof. Dr. Çetin Sarıkartal ve Mahmut Canbay oyunculuk tekniği özerine atölye çalışması yapacaklar. Ayrıca Hamburg'da yaşayan yazar Esma Arslan ise 'Değişim' adlı kitabını okuyacak. Aynı etkinlikte Mesopotamia Feast (Ayca Akkın)da müzik dinletisi sunacak.

Çok yönlü kültürel bir sunum

Festivali organize edenlerden Mahmut Canbay şunları belirtti: ''Bu festival, sanatçılarımızı ve seyircilerimizi bir araya getirerek birbirleriyle yeni bir diyaloğa girmelerini ve sanat alanında fikir alışverişi yoluyla yeni ilhamlar yaratmalarını sağlayan değerli bir tiyatro buluşmasıdır. Tiyatrocular olarak, bu festivalde de toplumsal meseleleri, özgürlük ve demokrasi konulalarını işledik. Bu temel değerlerin savunucuları olarak tiyatro, kimliğimizin kalbinde yer alıyor. Bizim için her drama, her oyun, her söz barış, sevgi  ve umut anlatısında bir yapı taşıdır.Bu düşünceyle, 7. Tiyatro Köprüsü Festivali çok yönlü kültürel bir sunum yapıyor. Herkesi 7. Tiyatro Köprüsü Festivali 2024'ü ziyaret etmeye ve sanatsal programımızı başkalarına tavsiye etmeye davet ediyoruz.''

Sahne alacak oyunlar

9 Mayıs saat 18:30’da perdelerini açacak olan festivalde şu tiyatro oyunları sahne alacak:

-Kim Korkar Hain Kurttan (Mahmut Canbay),

-Sevgi Soysal Yaşamakta Israr Ediyor(BGST İstanbul),

-Can Yücel/Poetisches Theater (Berlin Tiyatrosu Kumpanyası)

-Biz ve Onlar(Bilal Bulut)

-Öteki (Orçun Masatçı)

-Has Bonkör(Tiyatro Anatolia Hamburg)

-Anton Çehov’dan Monologlar (Tiyatro Getto Hamburg)

-İstanbulun Orta Yeri Sinema (İstasyon Tiyatro)

-Fatma und Hans (Lux Theater Des Moments)

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.