Almanya hasta tutsağı bırakmıyor

Yurt Dışı Haberleri —

Abdullah Öcalan

Abdullah Öcalan

  • Heilbronn cezaevinde bulunan ve Tiroid kanseri şüphesi olan 60 yaşındaki Kürt siyasetçi Abdullah Öcalan’ın dışarıda tedavi olması engelleniyor.

Tiroid kanseri şüphesiyle üç aydır hastane kontrollerine giden 60 yaşındaki Kürt siyasetçi Abdullah Öcalan’ın kanser şüphesi ve farlı hastalıklarına rağmen dışarıda tedavi olması engelleniyor. Almanya’da üç yılı aşkın bir süredir tutuklu olan Kürt siyasetçi Abdullah Öcalan geçtiğimiz yıl Alman devleti tarafından 4 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Almanya, Öcalan’a 'anti terör' yasası olarak bilinen 129b maddesinden en üst düzeyde hapis cezasını kesmişti.

Kanser şüphesi var

Frankfurt Cezaevi’nden Haziran ayının sonunda Heilbronn Cezaevi’ne sevk edilen Öcalan’ın şeker, tansiyon, kalp rahatsızlığı ve guatr hastalığı bulunuyor. Abdullah Öcalan üç aydır ise kanser şüphesiyle muayene altında tutuluyor. Doktorlar şimdiye kadar teşhis koyamasa da tiroid kanseri olmasınını kuvvetle muhtemel olduğunu düşünüyorlar.

El ve ayaklarına kelepçe takıldı!

Öcalan, tedavi için hastaneye götürülürken de tepki göstermesine rağmen ayak ve ellerine kelepçe takıldı. Ayakları kanıyan Abdullah Öcalan ikinci kez ise hastaneye götürülmek istendiğinde bu durumu kabul etmeyeceğini söyleyince; bu kez sadece ellerine kelepçe takıldı. Avukatının daha önce dışarda tedavi olması için yaptığı başvuru ise ilgili makamlar tarafından reddedildi.

Ameliyat olmuştu

2022 yılında da Abdullah Öcalan safra kesesi iltihabı teşhisiyle hastaneye kaldırılmış ve iki gün sonra ameliyat edilmişti. Öcalan’ın artan şiddetli ağrılarına rağmen cezaevi idaresinin duyarsızlığı yüzünden gecikmeli olarak hastaneye gönderilerek tedavi altına alınmıştı. Kürt siyasetçi Abdullah Öcalan, sanatçı Mazlum Dora ile birlikte Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Mayıs 2021’de Berlin ziyareti ardından gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.