Almanya’ya gidecekti, yakalandı

Dünya Haberleri —

  • Almanya’ya sevk edilmeye hazırlanan 6.23 ton uyuşturucuyu ele geçiren Ekvador polisi, muz kutularına gizlenmiş kokainin piyasa değerinin 224 milyon dolar olduğunu açıkladı.

Ekvador’da narkotik köpekleri muz dolu sandıklara saklanmış halde 6,23 ton kokain ele geçirdi. 5 bin 630 paket halinde sevkiyata hazırlanmış kokainin Almanya’ya gönderilmek üzere olduğu ve piyasa değerinin 224 milyon dolar olduğu açıkladı. Ekvador Başsavcılığı yüklü miktardaki kokainin bulunmasının ardından beş kişinin gözaltına alındığını belirtti. Polis, kokainin ülkenin en büyük kenti Guayaquil’in güneybatısındaki Posorja derin su limanındaki bir konteynerlerde bulunduğunu bildirdi. Uyuşturucuyla bağlantılı olarak gözaltına alınanlardan birinin, savcıların denetleme sırasında polisle birlikte olduğunu ve diğer dört zanlının da ismini verdiğini söylediği, yükten sorumlu ihracat şirketinin temsilcisi olduğunu belirtti.

Paketleyen de taşıyan da

Kokain paketleri, ihraç için hazırlanan muz sandıklarının içine saklanmış halde bulundu. Gözaltına alınanlar arasında, kokainin sandıklara yerleştirildiği muz çiftliğinin sahibi ve konteyneri limana götüren şoförün de yer aldığı kaydedildi. Ekvador komşu Kolombiya ve Peru’da üretilen kokainin çeteler tarafından Avrupa ve ABD’ye gönderildiği başlıca transit ülkelerinden biri.

Ekvador makamları geçen yıl çoğunluğu kokain olan 200 tondan fazla uyuşturucu ele geçirdi. 2023’te sadece Kolombiya ve ABD’de daha fazla uyuşturucu bulundu. En son varış destinasyonu Türkiye – Bursa olan bir sevkiyat daha yakalanmıştı. Yılın en yüklü kokain ele geçirilmesi olayı Ocak ayında bir domuz çiftliğinde gömülü halde 22 ton olarak kayıtlara geçti. QUITO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.