İtalya fırtınanın etkisine girdi

Dünya Haberleri —

Boris fırtınası/foto:AFP

Boris fırtınası/foto:AFP

  • Boris fırtınasının altyapıda büyük yıkım yarattığı Orta Avrupa'da 22 kişi hayatını kaybetti. Fırtına İtalya’nın kuzeyinde de etkili olmaya başladı.

Aşırı yağış ve sellerle Doğu ve Orta Avrupa’da en az 22 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Boris Fırtınası İtalya'yı etkisi altına almaya başladı. Ülkenin büyük bir bölümü için güçlü yağış, rüzgar ve sel uyarıları yapıldı. İtalya'da Abruzzo bölgesinin merkezi Pescara'da su baskınları bildirildi.

Boris Fırtınası, bu hafta Polonya'da yedi, Romanya'da yedi, Avusturya'da beş ve Çekya'da üç olmak üzere en az 22 kişinin ölümüne yol açtı. Çek ve Polonya'da on binlerce eve elektrik ve temiz su verilemiyor. Çekya-Polonya sınırındaki bölgeler, hafta sonundan bu yana en çok etkilenen bölgeler arasında yer aldı. Taşan nehirler tarihi kasabaları harap etti, köprüleri ve evleri yıktı. Avusturya, Çekya ve Almanya’nın güneydoğusunda şiddetli yağış oldu. Sel sularının çekilmesinin birkaç gün sürebileceği kaydediliyor.

Boris Fırtınası güney yönlü olarak İtalya'ya doğru ilerliyor. Ülkenin kuzeyinde yoğun yağış beklentisi var. Emilia-Romagna bölgesi 100-150 mm ile fırtınanın getirdiği yağıştan en çok etkilenen bölge olacak. Orta Avrupa'da görülen rekor yağış, iklim değişikliği de dahil olmak üzere bir dizi faktörden kaynaklandı. ‘Mükemmel fırtına’nın gerekçesi olarak kutuptan gelen çok soğuk hava ile Akdeniz’den gelen sıcak havanın çarpışması gösteriliyor. ROMA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.