Kim, köprüleri uçurdu

Dünya Haberleri —

Güney Kore

Güney Kore

  • Güney Kore yönetimini Pyongyang üzerine insansız hava aracı göndermekle suçlayan Kim Jong Un, ara bölgedeki köprü ve yolları patlayıcılarla imha ettirdi. 

Kuzey Kore, Salı günü Güney Kore ile arasındaki güçlendirilmiş sınırda yer alan yolları ve demiryolu hattının kendi tarafındaki bazı kısımlarını havaya uçurdu. Güney Kore ordusu Salı günü yaptığı açıklamada, Kuzey Kore'nin ağır tahkimatlı sınırın kuzey tarafındaki yol ve demiryolu hatlarının bazı bölümlerini havaya uçurduğunu açıkladı.

Kore Yarımadası’nda gerginlik artarken, Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong Un, geçen hafta "iki devletli" bir sistem için uzun süredir devam eden birleşme hedefini ortadan kaldırarak, Koreler arası yolları ve demiryollarını tamamen keseceğini ve sınırın kendi tarafındaki alanları daha da güçlendireceğini söylemişti. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Kore’nin halihazırda sınır boyunca kara mayınları ve bariyerler yerleştirdiğini ve Pazartesi günü ağır ekipmanlarla ek çalışmalar yaparken görüldüğünü bildirdi.

Drone ile propaganda iddiaları

Kuzey Kore, Güney’i, ülkenin başkenti Pyongyang'ın üzerine insansız hava araçları göndermekle suçluyor. Kuzey Kore, Cuma günü yaptığı açıklamada, insansız hava araçlarının “çok sayıda” Kuzey karşıtı broşür dağıttığını ve bunun silahlı çatışmaya yol açabilecek siyasi ve askeri bir kışkırtma olduğunu söyledi.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı sözcüsü Pazartesi günü, insansız hava araçlarının Güney Kore ordusu ya da insanlar tarafından uçurduğuna ilişkin soruları yanıtlamayı reddetti.

Rusya Güneyi suçladı

Gerilimden Güney Kore yönetimini sorumlu tutan Rusya Dışişleri Bakanlığı Pazartesi günü Güney Kore'yi Kuzey Kore ile ilişkilerinde gerilimi arttırmakla suçladı. Bakanlık ve Kore Yarımadası’nda sükunet ve güvenliğin yeniden tesis edilmesi için diplomasi çağrısında bulundu.

Mart ayında Rusya, Kuzey Kore'nin Güvenlik Konseyi yaptırımlarını ihlal etmesini inceleyen bir uzmanlar panelinin yenilenmesine ilişkin bir BM kararını veto etti. SEUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.