TJK-E, Öcalan için alanlardan ayrılmayacak

Kadın Haberleri —

TJK-E

TJK-E

  • TJK-E, "Tîrêjên Rojê" kampanyasıyla bir yıl boyunca alanlardan ayrılmayacak. Kadınlar, birçok merkezde yürüyüş, miting, bilgilendirme standı çalışmaları yürütecek.

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde rehin alınan ve 42 aydır kendisinden haber alınamayan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için başlatılan "Abdullah Öcalan'a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi Avrupa'nın birçok kentinde çeşitli eylem ve etkinliklerle devam ediyor. Bu kapsamda Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) öncülüğünde “Tîrêjên Rojê” kampanyasının da startı verildi. 1 Eylül’de başlayan kampanya, 1 yıl boyunca Avrupa’nın birçok kentinde devam edecek. Kampanya kapsamında bilgilendirme stantları, halk buluşmaları, panel, seminer, konferans, resim sergisi ve Abdullah Öcalan’ın yaşamını konu edinen film gösterimleri yapılacak.

TJK-E üyesi Döne Güzel, kampanyanın “Jin, jiyan, azadî' ile kadın devrimine yürüyoruz” kampanyasına paralel yürütüleceğini ve bu kapsamda birçok kadın hareketiyle ortaklaştıklarını belirtti. Çalışmaları hakkında MA’ya bilgi veren Güzel, 1 Ekim’de birçok noktada açıklama yapacaklarını, 9 ve 12 Ekim’de de çok sayıda alanda yürüyüş, miting, bilgilendirme standı çalışmaları olacaklarını söyledi.

Tecrit kırılırsa barış sağlanır

Kürt kadınlarının özgürlük mücadelesinin dünyaya yayıldığına dikkat çeken Güzel, "Kürt kadın hareketinin 50 yıllık mücadelesini göz önüne aldığımızda; gelişim seyri ve son dönemlerde tüm dünyada duyulmasının mimarlarından biri Abdullah Öcalan’ın ‘Jin, jiyan, azadî’ felsefesidir. Bunu 'yoktan var etmek' olarak ifade ediyoruz. Yine özgür eş yaşam, eşit temsiliyet ve Jineolojî tüm dünya kadınlarını etkileyen, ilgisini çeken bir yerde duruyor. Kampanyamızı bu kapsamda başlattık. Kampanyamızın en önemli amaçlarından bir tanesi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılmasıdır. İmralı’da başlatılan soykırım politikaları sadede Kurdistan'da değil, Ortadoğu’ya da yayılmış durumda. Tecridi kırdığımızda Ortadoğu’da barışın sağlanacağına inanıyoruz" dedi.   

Özgürlükçü kadına saldırı

"Ev ev, sokak sokak Önderliğimizin kadın eksenli paradigmasını halklara anlatacağız" diyen Güzel, şunları söyledi: "Kampanyamızın en önemli ayaklarından bir tanesi bu paradigmayı halkla buluşturmaktır. Avrupa'da kadına dönük çok büyük saldırılar var. Özellikle özgürlük anlayışı olan kadınlar başta olmak üzere birçok noktada kadına dönük saldırılar var.”

İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.