Tek başıma da kalsam vazgeçmem

Behiye Sevim

Behiye Sevim

  • İmralı'dan tüm cezaevlerine yayılan tecride karşı direnen annelerden Behiye Sevim. Tutsak oğlu Özgür de tecrit altında. Anne Behiye, “Tecrit kalkmadığı sürece alanlarda olacağız. Tek başıma olsam dahi alanlara çıkacağım" diyor. 

Tutsak Özgür Sevim, Mêrdîn’in Nisebîn (Nusaybin) ilçesinde sokağa çıkma yasaklarının devam ettiği 31 Mayıs 2016 tarihinde gözaltına alındıktan sonra tutuklandı; ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl hapis cezası verildi. 

Özgür Sevim, şu an Kırşehir Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde tutuluyor. Yaralı yakalandığı dönemde ağır işkencelere maruz kaldı. Sevim'in Amed'de yaşayan annesi Behiye Sevim (69), hastalıklarından kaynaklı oğlunun görüşüne gidemiyor. Anne Sevim, oğlunun tecritte olduğunu ve bu tecridin de İmralı'daki mutlak tecritle bağlantılı olduğunu belirtiyor ve bu nedenle İmralı tecridine karşı başlatılan birçok eylemde yer alıyor.  

 

 

Oğlum tekli hücreye konuldu

Oğlunun Kırşehir’e sürgün edilmesi ardından tekli hücreye konulduğunu aktaran anne Behiye Sevim, oğlunun tecrit altına olduğunu ve bu durumun da İmralı'daki mutlak tecritten bağımsız olmadığını vurguladı: "Tecrit insanlık suçudur. Bir ada içerisinde esir tutmuşsunuz ve 4 yıldır ailesi ve avukatlarıyla görüşmesine izin vermiyorsunuz. Önderimiz ve tutsaklarımız üzerindeki tecridin bir an önce kaldırılması gerekiyor. Tecrit kaldırılmadığı sürece alanlarda olacağız. Tek başıma olsam dahi alanlara çıkacağım" diye kaydetti.  AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.