Xebat Ağırman için taziye kuruldu

Yurt Dışı Haberleri —

Xebat Ağırman

Xebat Ağırman

  • Êzîdî Toplum Koordinasyonu üyesi ve Kürt yurtseveri Xebat Ağırman için Almanya’nın Solingen kenti Mala Êzîdiya’da taziye kuruldu. Ağırman’ın naaşı Bacîne köyüne uğurlanacak.

Êzîdî Toplum Koordinasyonu üyesi Xebat Ağırman (57), tedavi gördüğü kanser hastalığından dolayı yaşamını yitirdi. Onlarca yıl Êzidî toplumu için emek veren Êzîdî Toplum Koordinasyonu (Koordînasyona Civaka Êzidî-KCÊ) Üyesi Xebat Ağırman, kanser tedavisi görüyordu. Meclîsa Gundê Bacinê başkanı Hemer Akıncı, taziyenin 23 Eylül’e kadar süreceğini açıkladı. Ağırman’ın cenazesi, doğduğu Mêrdîn’in Midyad ilçesine bağlı Bacînê köyünde toprağa verilecek.

Ağırman için Almanya’nın Solingen kentinde bulunan Êzidî Evi’nde taziye kuruldu. Bugün kurulan taziye pazartesi gününe kadar devam edecek.

Mêrdîn’in Midyad ilçesine bağlı Bacînê köyünde 1967 yılında doğan Xebat Ağırman, Türk devletinin Kürtlere dönük soykırım ve asimilasyon politikalarından dolayı on binlerce Kürdistanlı gibi göç etmek zorunda kalmıştı. 9 yaşındayken ailesiyle birlikte Avrupa'ya taşınan Ağırman, 12 yaşından itibaren Êzîdî toplumu için Kürdistan Özgürlük Mücadelesi içerisinde çalışmalara başladı.

Onlarca yıl, Êzîdî toplumunun ve Kürt halkının özgürlüğü ve birliği için soluksuz mücadele etti. Son olarak Êzîdî toplumuna yönelik Çira TV yayınının kuruluşunda yoğun emeği olan Xebat Ağırman, aynı zamanda yayının yönetiminde de yer aldı. Ağırman, Çira TV’de yayınlanan “Hûr û Kur” adlı programın sunuculuğunu üstleniyordu. SOLINGEN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.