YPJ’den ‘yeniden yapılanma’ kararı

Kadın Haberleri —

YPJ konferans

YPJ konferans

  • YPJ Genel Komutanlığı, ‘yeniden yapılandırma’ kararı aldığı 4’ncü konferansında, Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırılarında, kadınların ağır koşullardan geçtiğine işaret ederek, tüm kadınları devrimci halk savaşı stratejisi temelinde saflarına katılmaya çağırdı.

YPJ Genel Komutanlığı, 30 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında tüm çalışma alanlarından katılımlarla 4. YPJ Konferansı’nı gerçekleştirdi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a ithaf edilen konferansa, Kürt, Arap, Asur, Türkmen, Enternasyonel olmak üzere 115 delege katıldı.

Konferansa ilişkin açıklama yapan YPJ, "Özgür kadının gücüyle, kadın devrimi ve ülkemizi koruyacağız, Önder APO'nun özgürlüğünü sağlayacağız" sloganı ile konferansımız yüksek bir coşku, moral ve kararlılık düzeyi ortaya çıkardı. Önderlik perspektifleri, Kadın hareketlerinin mesajları, askeri-siyasi ve örgütsel-ideolojik durum, yeniden yapılanma, devrimci halk savaşı ve yeni dönem planlamaları ayrıntılı bir şekilde tartışıldı. Konferansımız güçlü çözümleme, tartışma ve bu süreci mutlaka özgürlükler lehine kazanacağımızın kararlığıyla başarıyla sonuçlandı” dedi.

 

 

İmralı tecridi ve işkence siyasetini kapsamlı bir şekilde değerlendiren YPJ, Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlamak için tüm enerjisi ve gücünü seferber edeceğinin altını çizdi. Ayrıca Kurdistan ve Ortadoğu’daki siyasi ve askeri süreci ele alarak, bedeli ne olursa olsun kadınların ve halkların kazanımlarını koruyacağı belirtti.

YPJ, Rojava ve Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırılarında, kadınların en zor ve ağır koşullardan geçtiğine işaret ederek, tüm kadınları devrimci halk savaşı stratejisi temelinde saflarına katılmaya çağırdı.

 

 

Daha çok gelişmeli, yayılmalı

Yeniden yapılanma kararının alındığı konferansa dair yapılan açıklamanın devamı şöyle: “Geçen 2 yılı hem ideolojik hem de örgütsel boyutta değerlendirdik. Pratikte yaşanan yetersizlik ve eksiklikleri analiz etti ve yeni bir çıkış için güçlü bir özeleştiri verdi. Aynı zamanda yaşamda ve savaşta güçlü bir düzey yakalayabilmek için YPJ’nin Yeniden Yapılandırması kararlaştırıldı. Bu temelde Kuzey-Doğu Suriye Kadın Savunma Merkezi kurumsallaşmasını geliştirmeli ve örgütlülüğünü genişletmelidir. “ HESEKÊ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.