15 Ağustos'un tarzıyla sömürgeci yenilebilir

Gerilla

Gerilla

  • KCK: Zafere ulaşmak için işgal, soykırım ve ihanete karşı direnen Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın yanında yer alınmalı
  • İşgal, sömürü ve soykırım pençesinde yok edilmek istenen Kürt halkı, 15 Ağustos Atılımı’yla kendini yeniden var etti; irade, bilinç ve kimlik kazandı.
  • İnkarın, gericiliğin, sömürünün tarihini bitirip aydınlığın, özgürlüğün, demokratik gelişmenin tarihini başlattı. Kürt halkı, atılımla onur ve şeref kazanıp yüceldi.
  • Şu kesindir ki; 15 Ağustos Atılımı’nın tarzıyla mücadeleyi yükselterek, soykırım saldırılarını kırabilir ve sömürgeci düşmanı yenilgiye uğratabiliriz.

15 Ağustos Atılımı’nı gerçekleştirenlerin yüreklerinde taşıdıkları büyük özgürlük tutkusunu, ülke ve halk sevgisini bilmek gerektiğini vurgulayan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, "Halk olarak ancak 15 Ağustos Atılımı’nın ruhuyla işgal ve soykırım saldırıları karşısında durabiliriz" dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, 15 Ağustos Atılımı’nın 40. yıl dönümü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı. 15 Ağustos Atılımı'nın tarihin en anlamlı ve büyük adımlarından biri olduğu vurgulanan açıklamada, "İşgal, sömürü ve soykırım pençesinde yok edilmek istenen Kürt halkı, 15 Ağustos Atılımı’yla kendini yeniden var etti, irade, bilinç ve kimlik kazandı. Kurdistan'da inkarın, gericiliğin, sömürünün tarihini bitirip aydınlığın, özgürlüğün, demokratik gelişmenin tarihini başlattı. Kürt halkı, 15 Ağustos Atılımı’yla onur ve şeref kazanıp yüceldi" denildi.

Bölgesel ve küresel niteliği

15 Ağustos Atılımı'nın aynı zamanda bölgesel ve küresel sonuçları olan bir gelişme olduğu belirtilen açıklamada, Kürt Halk Önderi'nin paradigmasının dünyada yarattığı etkiler ve Kürt kadının kadın özgürlük mücadelesinde öncülük düzeyine ulaşmasının, 15 Ağustos Atılımı’nın bölgesel ve küresel niteliğini yansıtan iki temel nokta olduğunun altı çizildi. Kürt Halk Önderi'nin 15 Ağustos Atılımı’nın salt askeri bir eylem ve Kurdistan'la da sınırlı olmadığı, demokratik ve evrensel bir gelişme olduğu tespitinin, zaman geçtikçe doğruluğunun daha iyi görüldüğü kaydedilen açıklamada, üstelik 40 yıldır durmayan ve devam eden özelliğine vurgu yapıldı.

15 Ağustos'un anlaşılması için

15 Ağustos Atılımı'nın, Kürt halkına yönelik geliştirilen soykırımcı sömürgeci ırkçı inkarcı zihniyetin uygulamaları; dili, kimliği, kültürü, ülkesi yasaklanmış Kürt halkının çığlıkları; 12 Eylül faşist cuntasının halklara ve devrimcilere yönelik baskı, işkence ve katliamları; Diyarbakır zindanında tarihin en büyük zulmüne karşı direnenlerin büyük hatıraları bilinerek anlaşılabileceği belirtilen açıklamada, "Yine 15 Ağustos Atılımı’nı anlamak için bu tarihi atılımı gerçekleştirenlerin yüreklerinde taşıdıkları büyük özgürlük tutkusunu, ülke ve halk sevgisini bilmek gerekir" denildi.

 

15 Ağustos'un ruhu ve tarzıyla

Kurdistan halkı üzerinde süren imha ve soykırım saldırılarının, 15 Ağustos Atılımı’yla ifadesini bulan mücadelenin ne kadar hayati olduğunu ortaya koyduğuna işaret edilen açıklamada, şunlar belirtildi: "Halk olarak ancak 15 Ağustos Atılımı’nın ruhuyla işgal ve soykırım saldırıları karşısında durabiliriz. Şu kesindir ki; 15 Ağustos Atılımı’nın tarzıyla mücadeleyi yükselterek işgal ve soykırım saldırılarını kırabilir ve soykırımcı sömürgeci işgalci düşmanı yenilgiye uğratabiliriz. 15 Ağustos Atılımı, Kurdistan'da iradenin, yeniden var olmanın, başarmanın adıdır. Dün olduğu gibi bugün de yeniden var olmamızı sağlayan bu tarihsel gelişmeyi anlamak ve sürdürmek en çok ihtiyaç duyduğumuz şeydir."

Gerillaya daha fazla destek

Kurdistan Özgürlük Gerillası'nın, işgal ve soykırım saldırılarına karşı büyük fedakarlık ve kahramanlıkla direnerek 15 Ağustos Atılımı’nı ve büyük komutanı Egîd'in tarzını sürdürdüğü vurgulanan açıklamada, Kurdistan halkına şöyle seslenildi: "Kurdistan halkı her yerde 15 Ağustos Atılımı’nı büyük coşku içerisinde kutlamalıdır. Bu temelde mücadeleyi büyüterek işgal, soykırım ve ihanete karşı direnen Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın daha fazla yanında yer alarak mücadeleyi zafere taşımalıdır.” BEHDÎNAN

***

İlk kurşunla yakılan sönmez meşale

Fermandar Egîd öncülüğünde sömürgecilere sıkılan ilk kurşunla hiçbir kuvvetin söndüremeyeceği özgürlük meşalesinin yakıldığını belirten Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı, "Gerilla, bundan sonra da bedeli ne olursa olsun ülke topraklarını tereddütsüzce savunmaya devam edecektir" dedi.

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı, 15 Ağustos Atılımı’nın 40. yıl dönümünü kutladığı yazılı açıklamasında, 15 Ağustos Atılımı’nın öncü komutanı ve sembolü olan Fermandar Egîd şahsında tüm şehitleri saygı ve minnetle andı. Fermandar Egîd öncülüğünde sömürgecilere sıkılan ilk kurşunla Kurdistan’da beton mezarların yıkıldığı, karanlık perdelerin yırtıldığı ve hiçbir kuvvetin söndüremeyeceği özgürlük meşalesinin yakıldığı kaydedilen açıklamada, "Bilinç ve iradesini yeniden kazanan halkımız, sömürgecilere karşı emsalsiz bir özgürlük savaşının öncü gücü; kesintisiz süren bir kahramanlık yürüyüşünün sahibi oldu. Bütün insanlık dışı saldırılara rağmen Apocu direniş ruhuyla kuşanan halkımız ve gerillamız, her dönem direniş bayrağını daha da yükselterek gereken cevabı verdi" denildi.

 

 

Ülkeyi tereddütsüzce savunma

Kurdistan Özgürlük Gerillası'nın 40. yılına giren 15 Ağustos Atılımı’nın yarattığı zafer ruhunu bugün en üst noktada temsil ettiği vurgulanan açıklamada, şunlar ifade edildi: "Kutsal Kurdistan topraklarına karşı geliştirilen her türlü saldırıya karşı kendini siper eden yoldaşlarımız, dün olduğu gibi bugün de sömürgecilere karşı gereken cevabı veriyor. Özellikle Bakurê Kurdistan’da aralıksız bir biçimde fedaice mücadele yürütülüyor, destansı direnişler sergileniyor ve büyük kahramanlık abideleri olan şehitlerimiz emsalsiz bir özgürlük tarihi yazıyor. Son 7 yılda Medya Savunma Alanları’na dönük gerçekleştirilen kapsamlı işgal saldırılarına karşı Başûrê Kurdistan arazisi de Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın tarihi direnişiyle savunuluyor. Direnişini bir üst aşamaya yükselten Kurdistan Özgürlük Gerillası, Bakurê Kurdistan eyaletlerinden Medya Savunma Alanları’na kadar karış karış ülke topraklarını fedaice savunmaktan geri durmadığı gibi, bundan sonra da bedeli ne olursa olsun tereddütsüzce savunmaya devam edecektir."

Yerin altında, üstünde ve havada

Yakaladığı taktik düzeyle uzman tim savaş tarzını yer üstünde ve yer altına başarıyla yürüten Kurdistan Özgürlük Gerillası'nın, Egîd ruhu ve tarzıyla işgalcilerin üzerine yürüyerek kirli planlarını boşa çıkardığı, amaçlarına ulaşmasını engellediği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Yer üstünde ve yer altında sürdürülen destansı direniş, 40. mücadele yılında ulaşılan teknik düzeyle hava sahasında taktik açılıma dönüştü ve işgalci ordunun Kurdistan semalarındaki en gelişkin SİHA tekniği tek tek bertaraf edildi. Aynı zamanda Kurdistan semaları gerillanın eylemsellik sahasına dönüştü, işgalci ordunun üsleri havadan gerçekleştirilen eylemlerle vuruldu.

Düşman hezimetten kurtulamayacak

Soykırımcı sömürgeci Türk devleti, yasaklı patlayıcılar, taktik nükleer bombalar ve kimyasal silahlar başta olmak üzere bütün gücünü kullanarak gerçekleştirdiği insanlık dışı saldırılarına rağmen Kürt halkı ve özgürlük halayına öncülük eden Kurdistan Özgürlük Gerillası karşısında hezimeti yaşamaktan kurtulamayacaktır. Yenilmezliğini bütün dünyaya kanıtlayan Kurdistan Özgürlük Gerillası, Egîdleşerek 41. mücadele yılında da direnişini en üst düzeyde yürütmeye devam edecektir.”

***

Ölü toprağı kaldırıldı

KONGRA GEL Eşbaşkanlık Divanı, işgalcilerin Kurdistan halkının üzerine serptiği ölü toprağı kaldıran 15 Ağustos Atılımı’nı kutlayarak, 41. yılın faşizm ve ihanetin yenilgiye uğratıldığı yıl olacağını kaydetti.

15 Ağustos Atılımı’ndan önce umutsuzluk ve çaresizliğin Kurdistan'ın dört parçasındaki Kürt halkının kaderi gibi durduğu belirtilen KONGRA GEL açıklamasında, Agirî direnişi ardından Türk devletinin ‘Hayali Kurdistan burada metfundur’ dediği hatırlatıldı. Açıklamada, “15 Ağustos Atılımı, işgalcilerin Kurdistan halkının üzerine serptiği ölü toprağı kaldırdı. İşgalcilerin Ağrı Dağı'nda yaptığı mezar, 15 Ağustos ile birlikte işgalin ve ihanetin ortak mezarı haline geldi” denildi.  

15 Ağustos’un Kurdistan'ın dört parçasında toplumsal bir devrimin ve kadın ordusunun temeli olduğunu belirtilen açıklamada, şunlar ifade edildi: “Özgürlük gerillalarının 41. yıl mücadelesi, Kurdistan halkının özgür geleceği açısından çok önemlidir. Halkımızın ve dostlarımızın bu gerçeğe göre halk devrimi savaşı mücadelesini yükseltmesi ve özgürlük gerillalarına bu temelde karşılık vermesi gerekmektedir.

Bu sürece özellikle toplumsal alanda, demokratik ulusun kollarında cevap verebilmek için toplumsal inşa faaliyetlerinin sistemin tüm bileşenleriyle ele alınması gerekmektedir.

Bu süreç, gerillalar ve halkımız için Türk devlet faşizmi ve Barzani Ailesi ihanetini yenme sürecidir. Önder Apo'nun özgürlük süreci ve Kürt sorununun çözümü de bu temeldedir. Artık zamanı gelmiştir, işgal ve ihanet birlikte yenilecektir. 41. yıl, faşizmin ve ihanetin yenilgi yılı olsun."

***

Savaş tünellerinde kutlama

15 Ağustos Atılımı'nın 40. yıldönümü Medya Savunma Alanları’nda kutlandı. 

Gerilla, işgalci Türk devletine karşı şiddetli bir savaşın sürdüğü Medya Savunma Alanları’nda 15 Ağustos Atılımı'nın yıl dönümü vesilesiyle bir tören düzenledi. Törende konuşan HPG komutanlarından Baran Ararat, Türk devletine ilk kurşunun sıkıldığı 15 Ağustos Atılımı’nın komutanı Egîd (Mahsum Korkmaz) şahsında tüm devrim şehitlerini andı. 15 Ağustos’u Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a, tüm gerillalara ve yurtsever Kürt halkına kutlayan Ararat, “Bu adımın asıl anlamı, ilk kurşunun köleci zihniyete ve sömürgecilere sıkılmış olmasıdır” dedi. 

Sadece işgale karşı değil, aynı zamanda iç ihanete, düşmana kendini satmaya karşı da bu kurşunun sıkıldığını belirten Baran Ararat, “Bu atılım sadece askeri değildi. Kürt halkının düşünsel gücü, cesareti ve felsefesiydi” diye konuştu.

Kurdistan topraklarına saldırıların, iradesizleştirme ve teslim almaya yönelik olduğunu belirten Ararat, şunları söyledi: “Bugün Medya Savunma Alanları’nda ve her alanda işgale karşı benzeri görülmemiş bir savaş yürütüyoruz. 15 Ağustos ruhuyla bugüne kadar bu düşmanı mağlup ettiğimiz gibi, bugünden itibaren de tarihi bir savaş yürüterek işgalci düşmana gerekli cevabı vereceğiz.”

Tören, HPG ve YJA Star gerillalarının çektiği halayla son buldu. BEHDÎNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.