4 Eylül’de BM önüne

Kadın Haberleri —

TJK-E

TJK-E

  • "Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa demokratik çözüm" hamlesi kapsamında Avrupa Kürt Kadın Hareketi'nin (TJK-E) başlattığı 'Tîrêjên Rojê Kampanyası 4 Eylül'de İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde saat 13.00'da start alacak.

"Önder Apo sadece Kürdistan'a değil, dünyaya barışı getirecek kilit isim" şiarıyla startı verilecek olan kampanya İsviçre'nin onlarca merkezinde düzenlenecek çeşitli sanatsal ve kültürel eylem ve etkinliklerle 12 Ekim'e kadar devam edecek.

İsviçre Kürt Kadınlar Birliği (YJK-S) yazılı bir açıklama yaparak her alanda yurtsever, demokrat ve kapitalist sisteme karşı olan bütün kadınları kampanyaya katılmaya çağırdı. Açıklamada, "12 Ekim'e kadar YJK-S olarak başta Aarau, Basel, Zürih Luzern, St Gallen, Lozan, Bern olmak üzere örgütlü olduğumuz her alanda eylem ve etkinliklerimiz devam edecektir" denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı: "YJK-S olarak bu kapsamda 4 Eylül-12 Ekim arası bir eylem süreci başlatıyoruz.  Eylemlerin temel amacı kadın hakları, genel insan hakları, hukuk, adalet vb. konularda misyon belirlemiş olan Avrupa İşkenceyi Önleme Konseyi (CPT), Avrupa Konseyi ile Avrupa Parlamentosu gibi kurumların Türk devleti ile KDP'nin Önderliğe, kadınlara ve Kürdistan halkları başta olmak üzere tüm halklara uyguladığı insanlık dışı tecrit, imha ve inkâr politikalarına göz yumması ve hatta sessiz kalarak ortak olma politikasından vazgeçmesidir. Doğru bir tutum ve duruş sergilemeye ve görevlerini yerine getirmeye zorlayacağız.

Aynı zamanda özgür yaşam arayışında ve sistem karşıtı olan kadınların bu dönemde daha güçlü örgütlenerek ve eylemsel gücünü büyüterek Önderlik hamlesine katılması hayati derecede önemlidir. 'Önder Apo’ya özgürlük, Kürt sorununa demokratik çözüm' hamlesi kapsamında 'Önder Apo sadece Kürdistan'a değil, dünyaya barışı getirecek kilit isim' şiarı ile 4 Eylül’de BM önünde eylemlerimize start veriyoruz. Yapacağımız eyleme İsviçre'de yaşayan yurtsever, demokrat ve kapitalist sisteme karşı olan bütün kadınları çağırıyoruz. Ortak tutum sergilemeye ve direnişi büyütmeye çağırıyoruz." FRANKFURT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.