ABD’den yeni sevkiyat

Dünya Haberleri —

ABD askeri sevkiyat

ABD askeri sevkiyat

  • ABD Savunma Bakanlığı, Ortadoğu'da yaşanan gelişmelere dayanarak bölgeye ek asker sevkedeceğini açıkladı. Konuşlandırılan kuvvetlerin kesin sayısı ya da misyonu açıklanmadı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İsrail ile Lübnan arasında yaşanan askeri tırmanış nedeniyle Ortadoğu'ya ek asker gönderdiğini açıkladı. Sevk edilen askeri gücün niteliği ve misyonu hakkında bilgi verilmedi. Pentagon sözcülerinden Hava Kuvvetleri Tümgeneral Patrick Ryder gazetecilere yaptığı açıklamada, “Tedbir amaçlı olarak, hali hazırda bölgede bulunan kuvvetlerimizi takviye etmek üzere az sayıda ilave ABD askeri personeli gönderiyoruz” dedi.

İsrail Gazze'de Hamas ile savaş ardından yönünü kuzeye çevirerek Lübnan’ı hedef aldı. Son iki günde yaşanan ağır bombardıman 1990’dan sonraki en ağır saldırı oldu. İsrail ordusu pazartesi günü Lübnan'ın güneyinde, Bekaa vadisinin doğusunda ve Suriye'ye yakın kuzey bölgesinde geniş çaplı saldırılar düzenledi.

Uzmanlar Lübnan'daki Hizbullah'ın varlığının tehdit edilmesi halinde İran'ın kenarda kalıp kalmayacağını sorguluyor ve bölgesel bir savaşın patlak vermesi halinde ABD askerlerinin de Orta Doğu'da hedef haline gelebileceğini belirtiyor. Pazar günü yaptıkları görüşmede ABD Savunma Bakanı Austin, hiçbir dış aktörün çatışmaya müdahale etmemesi gerektiğini ifade etti.

Pentagon, İran’a kasıtla her hangi bir uluslararası gücün çatışmaya müdahil olmaması için bölgede bulunduklarını söyledi. Açıklamada, “Bakan, ABD'nin kendi güçlerini ve personelini korumak için pozisyonunu koruduğunu ve herhangi bir bölgesel aktörün durumu istismar etmesini ya da çatışmayı genişletmesini engellemeye kararlı olduğunu açıkça belirtti” denildi.

ABD'nin bölgede, Abraham Lincoln uçak gemisi saldırı grubu, savaş uçakları ve hava savunma sistemleri yer alıyor.

WASHINGTON

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.