AfD’nin seçim promosyonu silah

Dünya Haberleri —

AfD/foto:AFP

AfD/foto:AFP

  • Brandenburg eyaletinde AfD Milletvekili Lena Kotré’nin savunma silahı "kubotan" dağıtması tartışma yarattı.

Almanya’nın Brandenburg eyaleti, 22 Eylül Pazar günü yeni meclisini seçmek için sandık başına gidiyor. Doğu Almanya’da 2024 yılında Thüringen ve Saksonya’dan sonra seçim yapılacak üçüncü eyalet olan Brandenburg’da, anketlere göre AfD önde görünüyor. Beş yıldır eyaletin başbakanlığını yapan Dietmar Woidke (SPD) yönetimindeki koalisyon, SPD, CDU ve Yeşiller'den oluşuyor.

INSA tarafından yapılan son ankette, AfD yüzde 28 oy oranıyla birinci sırada yer alırken, SPD yüzde 25 ile ikinci, CDU ise yüzde 16 ile üçüncü sırada. Yeni kurulan Sahra Wagenknecht’in partisi BSW ise yüzde 14 oy alarak dördüncü sıraya yerleşiyor. Yeşiller, Bağımsız Seçmenler (BVB/FW) ve Sol Parti ise yüzde 5 barajını aşamayarak meclis dışında kalma riski taşıyor.

Bu seçim kampanyasında, AfD Milletvekili Lena Kotré’nin savunma amaçlı bir silah olan "kubotan" dağıtması dikkat çekti. Kubotan, yaklaşık 15 santimetre uzunluğunda ve metal sivri uçlu bir nesne. İngiltere’de saldırı silahı olarak kabul edilen kubotan, İsviçre’de yasak ancak Almanya’da yasak değil. Kotré, sosyal medya üzerinden paylaştığı videoda, vatandaşların kendilerini savunması gerektiğini ve devletin bu konuda yeterli olmadığını savundu. Polis ise bıçaklı saldırılara karşı kaçmayı tavsiye ediyor. BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.