Alevi köyüne kayyum

Şahismail Göyük

Şahismail Göyük

  • Cemevlerinin bakanlık bünyesindeki Cemevi Başkanlığına bağlanmasına karşı çıkan Erdexan’ının Sors (Damal) ilçesine bağlı Alevi köyü Burmadere'nin muhtarı Şahismail Göyük'ün yerine kayyum atandı. 

Türk İçişleri Bakanlığı, Erdexan’ının Sors ilçesine bağlı Alevi Burmadere köyünün muhtarı Şahismail Göyük'ü görevden alarak, MHP'li İlçe Özel İdare Müdürü’nü kayyum olarak atadı. 

Erdexan’ının Sors (Damal) ilçesine bağlı Burmadere köyü muhtarı olan Şahismail Göyük görevden alınarak yerine kayyım atandı. Damal Dernekler Federasyonu’ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Geçtiğimiz haftalarda 68 devrimci önderlerini sosyal medyadan paylaştığı için ihbar sonucunda gözaltına alınarak ifadesi alınan muhtarımız Şahismail Güyük 26 Kasım 2024’te geçici olarak görevinden alınmıştır. Yerine kayyum atanmıştır” denildi.

Edinilen bilgiye göre; Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, Ekim'de İçişleri Bakanlığı Bakan Müşaviri Esma Ersin ile birlikte Ardahan’daki Alevi dedeleri, Cemevi başkanları ve 28 Alevi köyünün muhtarı ile toplantı yaptı. Toplantıda Alevilerin talepleri ve Ardahan genelindeki cemevlerinin durumu görüşüldü. Toplantıda söz alan Sors köyünün muhtarı Şahismail Göyük, Cemevi Başkanlığının Alevileri temsil etmediğini belirterek, eleştirilerde bulundu. Hakkında soruşturma açılan Göyük gözaltına alındı. Ardahan Cumhuriyet Savcılığı, muhtar Göyük hakkında "Örgüt propagandası yapmak" suçlamasıyla iddianame hazırladı. İddianameyi kabul eden Ardahan Sulh Ceza Mahkemesi, ilk duruşmanın 10 Aralık'ta yapılmasına karar verildi. Muhtar Göyük, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındı. Yerine İl Özel İdare Müdürü Yasin Zorlu kayyum olarak Burmadere Köyü Muhtarlığına atandı.

Alevi olduğu için

Artı Gerçek'e konuşan Şahismail Göyük, "Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek'in 'Cemevi Başkanlığına bağlanın' demesine karşı çıktığım, Alevi olduğum için bütün bunlar başıma geliyor. İl Özel İdare Müdürü Yasin Zorlu'yu köyümüze kayyum muhtar olarak atadılar. Köyümüzün insanları bu duruma çok tepki gösteriyor. Ben köy halkının oyuyla seçildim. Köylüm bana hizmet etmem için oy verdi. Ben daha önce İstanbul’da 9 yıl köyümüzün dernek başkanlığını yaptım. İstanbul’daki düzenimi, evimi bırakıp köye geldim. Köylü gelmemi istedi ve muhtar seçtiler. Köyüme hizmet etmek için geldim ama görevden alındım" dedi.

Anma ne zamandır suç?

68 kuşağının önderlerini sosyal medyadan andığı için "Örgüt propagandası yapmak" ile suçlandığını hatırlatan Göyük, şunları söyledi: “Ben valinin toplantısında cemevlerimizin Cemevi Başkanlığına bağlanmasına karşı geldim, fikrimi söyledim. Cemevi Başkanlığına bağlanmayı reddetmek ne zaman suç oldu? Hakkımda savcılığa suç duyurusu yapıldı. 10 yıl önce yaptığım sosyal medya paylaşımlarından suç çıkarıldı. 68 kuşağının önderlerini sosyal medyada paylaşmak ne zaman suç oldu? Hakkımda açılan dava 10 Aralık’ta Ardahan Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Alevi Bektaşi Federasyonu ve Alevi kurumları beni aradılar, o gün mahkemeye geleceklerini söylediler. Birçok siyasetçi, milletvekili arayıp destek oldu. Bu haksızlığın son bulması için mücadele edeceğim. Damal Jandarma Karakolundan arayıp, muhtar heyetinin isimlerini, sosyal medya hesaplarını, TC numaralarını istemişler. Muhtarlık heyetinin sosyal medya hesaplarını inceleyip ne gibi paylaşım yaptıklarına bakacaklar sanırım." ERDEXAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.