Ambulansla cezaevine

Abdurrahman Gemicioğlu

Abdurrahman Gemicioğlu

  • Yargıtay tarafından hapis cezası onanan 67 yaşındaki ağır hasta Abdurrahman Gemicioğlu, Van Cezaevi’ne ambulansla götürüldü. 

Kolon kanseri, prostat, kalp yetmezliği, şeker, tansiyon ve anksiyete gibi birçok hastalığı bulunan 67 yaşındaki Abdurrahman Gemicioğlu, 8 yıl 9 aylık hapis cezası Yargıtay tarafından onanınca ambulansla cezaevine götürüldü. 

Abdurrahman Gemicioğlu’na, 2012’de Gever’de "Örgüt üyeliği" iddiasıyla dava açılmıştı. Gemicioğlu, yargılandığı davada 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Yargıtay 3. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin 2019'da verdiği kararı bir süre önce onadı. 67 yaşındaki ağır hasta Abdurrahman Gemicioğlu, Colemêrg'in Gever (Yüksekova) ilçesindeki evine önceki gün yapılan baskınla gözaltına alındı. Yüksekova Adliyesi’ne götürülen Gemicioğlu, kararın yüzüne okunmasının ardından ambulansla Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne götürüldü. Gemicioğlu, 10 saat boyunca ambulansta bekletildi. Cezaevine giriş işlemleri yapıldıktan sonra Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi’ne kaldırılan Gemicioğlu, tedavi altına alındı. 

Hastaneden tekrar cezaevine

Gemicioğlu’nun tedavisi tamamlanmadan yeniden cezaevine götürüldü. Hastalıkları nedeniyle yatalak hale gelen Gemicioğlu’nun tedavisinin cezaevindeki revirde yapılacağı kaydedildi.  

Kolon kanseri tedvasi görüyordu

MA'ya konuşan Elif Gemicioğlu, babasının bir yıla yakın süredir Wan ve Gever'deki hastanelerde kolon kanseri tedavisi gördüğünü belirterek, “Babam 6 ay boyunca bağırsakları vücut dışındaydı ve bu şekilde tedavi görüyordu. Bir ay önce bağırsakları tekrar içeri alındı. Babamın 9 Ekim’de kolonoskopi randevusu var. Yine iki gün önce kalp rahatsızlığından kaynaklı hastaneye kaldırıldı. Babamın ayrıca kalp yetmezliği rahatsızlığı var. Eskiden kalbinin çalışma oranı yüzde 35’lerde iken şimdi se yüzde 20’lere düşmüş. Ayrıca tansiyon ve şeker hastalıkları da bulunuyor. Son zamanlarda antidepresan ilaçları kullanıyordu. Belli aralıklarda hafıza kaybı yaşıyor. Şu an bile başından neler geçtiğini idrak edecek durumda değil” dedi. 

Siyasi ve legal çalışmalardı

Gemicioğlu, babasının siyasi ve legal faaliyetler yürüten ve şu an milyonlarca insanı temsil eden bir partide çalıştığını hatırlatarak,şunları söyledi: "Babamın sağlık durumu çok ağır ve cezaevinde temel ihtiyaçlarını karşılayacak durumda değil. Tedavisinin kaldığı yerden devam edilmesini; tutuklama kararınının gözden geçirilmesini istiyoruz. Babamın yaşam riski olmasına rağmen ambulansa bindirilerek Wan’a, cezaevine gönderilmek üzere getirilmesi kabul edilir bir durum değil.” WAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.