Antisemitizm sınır kapattırdı!

Dünya Haberleri —

Norveç/Sınır kontrolü

Norveç/Sınır kontrolü

  • Norveç'in güvenlik teşkilatı, ülkedeki antisemitik yükselişten kaynaklı Yahudi ve İsrail hedeflerine yönelik artan tehdidi gerekçe göstererek geçici sınır kontrollerine başladığını duyurudu.

Norveç, iç güvenlik teşkilatının terör tehdidi seviyesini yükseltmesinin ardından diğer Batı Avrupa ülkeleriyle olan sınırlarında geçici sınır kontrolleri başlatıyor. "Zorlu bir tehdit tablosu'na" atıfta bulunan polis açıklamasına göre kontroller, 22 Ekim'e kadar geçerli olacak. Bu karar, 8 Ekim'de güvenlik ajansı PST'nin Norveç'in tehdit seviyesini "orta"dan beş kademeli bir ölçekte ikinci en yüksek seviye olan "yüksek"e çıkardığını duyurmasının ardından geldi. PST özellikle Yahudi ve İsrailli hedeflere yönelik tehdidin arttığına işaret etti.

Schengen bölgesine dahil

Norveç, Avrupa Birliği (AB) üyesi değil ancak Avrupa'da kimlik kontrolü olmaksızın seyahat imkanı sağlayan Schengen Bölgesi'ne dahil. AB ve Schengen üyeleri olan İsveç ve Finlandiya ile de kara sınırı bulunuyor.

Sınırların olmadığı Schengen Bölgesi, 425 milyondan fazla AB vatandaşının yanı sıra AB'de ikamet eden veya AB'yi ziyaret eden AB vatandaşı olmayan kişilerin turizm, eğitim veya iş amacıyla kısıtlama olmaksızın üye ülkeler arasında serbestçe hareket etmesini sağlıyor. Bu dolaşım özgürlüğü, AB vatandaşlarının özel izinlere ihtiyaç duymadan herhangi bir AB ülkesinde seyahat etmesine, çalışmasına ve yaşamasına olanak tanıyor. OSLO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.