Aslan, Öcalan için koşacak

Yurt Dışı Haberleri —

Cumali Aslan

Cumali Aslan

  • Aslan, Öcalan için koşacak
  • Poster yasağı: Yüreğimizden söküp atamazlar
  • Abdulselam'dan 20 gündür haber alınamıyor

Aslan, Öcalan için koşacak

Almanya'nın Zittau kentinde her sene düzenlenen Lusatian İnternational Race Walking atletizm yarışmasına bu yıl Cumali Aslan da katılacak. Kürt atlet yarışmaya Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde devam eden tecrit politikalarına dikkat çekmek için katılacağını söyledi.Öcalan'ın özgürlüğüne kavuşması için küresel çapta başlatılan kampanyaya destek olmak için böyle bir karar aldığını söyleyen Cumali Arslan yarışma hakında şunları söyledi: ''Her sene yapılan uluslararası bu yarışmaya bu sene 30 ülkeden tanınan birçok atlet katılacak. Zittau’da 26 Ekim’de yapılacak olan atletizm yarışmasına 100’ün üzerinde atlet katılacak. Geçen sene yapılan bu yarışmada ikinci olmuştum. Bu seneki hedefim şampiyon olmak. Bu yarışmaya halkım ve Önder olarak kabullendiğim Abdullah Öcalan için katılacağım. Ben de bir Kürdistanlı atlet olarak başlatılan Öcalan’a Özgürlük kampanyasına destek olmak için bu yarışmada ter dökeceğim.”

 

***

Yüreğimizden söküp atamazlar

Hamburg’da Rojbin Kadın Meclisi tarafından Pazar günü yapılmak isteyen yürüyüş Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri gerekçe gösterilerek Alman polisi tarafından engellendi. Bunun üzerine yasağa tepki gösteren Zeynep Kara, “Hiç kimse Öcalan sevgisini yüreğimizden söküp atamaz” dedi. Oğlu Devrim Garzan’ı Avaşin’de şehit veren Batmanlı Cengiz Onat ise, “Burada binlerce kişi olsaydık buna cesaret edemezlerdi. Önderliğimiz etrafında daha fazla kenetlenmeliyiz” diye konuştu. Kadın hakları savunucusu Anja Flach da polisin bu tutumun Öcalanın ideolojisinden kaynaklanan korkudan kaynaklı olduğuna işaret ederek, ''Öcalan için yapacağımız yürüyüşte kendisine ait posterlerinin açılmasına izin vermemeleri saçmalık” dedi. Yasakçı tutum, “Bijî Serok Apo” sloganıyla protesto edildi. 

 

***

Abdulselam'dan 20 gündür haber alınamıyor

Almanya'nın Duisburg kentinde 1999 yılından itibaren ikamet eden Mardin Midyat nüfusuna kayıtlı Abdulselam Yılmaz'dan 20 gündür haber alınamıyor. 32 yaşında ve evli olan Abdulselam Yılmaz'ın dayısı Abdullah Tolayman, yeğeni Abdulselam Yılmaz’ın ciddi psikolojik sorunları olduğunu belirterek evden ayrıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alamadıklarını ve hayatından endişe ettiklerini söyledi. Abdullah Tolayman yeğeni hakkında şunları aktardı:''En son Hannover'de bir bankadan para çektiği güvenlik kameralarından tespit edilmiş. Aile yakınları olarak polise gittiğimiz vakit polis bize yetişkin bir insan olduğu için bir şey yapamayacaklarını söylediler. Aile olarak arama çalışmalarımız devam ediyor. Psikolojik sorunları olduğundan dolayı başına bir şey gelmesinden endişe ediyoruz. Kendisini gören yada yerini bilenlerin 01639551947 yada 017683413916 nolu telefonlardan bizimle irtibata geçmelerini istiyoruz.” DUİSBURG

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.