Beyrut merkez vuruldu

Dünya Haberleri —

Beyrut/foto:AFP

Beyrut/foto:AFP

  • İsrail hava saldırılarında Beyrut merkezde en az 22 kişi öldü, 117’den fazla kişi yaralandı. Lübnan’da ölü sayısı 2 bin 169’a yükselirken, İsrail’de de 53 kişi Hizbullah’ın füze saldırılarında öldü.

Lübnan Sağlık bakanlığı, İsrail'in Beyrut'un merkezine düzenlediği hava saldırısında iki mahallenin alevler içinde kaldığını, en az 22 kişinin öldüğünü ve 117’den fazla kişinin yaralandığını bildirdi. Saldırının amacı hakkında bilgi veren güvenlik kaynakları, üst düzey bir Hizbullah yetkilisinin hedef alındığını söyledi.

Hizbullah'ın el-Manar televizyonu tarafından yayınlanan videoya göre, kurtarma görevlileri enkaz altında hayatta kalanları aramak için meşaleler kullanırken arka planda büyük bir yangın çıktı. İsrail'in daha önce vurmadığı bu mahalle, Hizbullah'ın İsrail tarafından defalarca bombalanan karargahının bulunduğu Beyrut'un güney banliyölerinden oldukça uzakta bulunuyor.

BM kulesini vurdu

Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Görev Gücü (UNIFIL), bir İsrail tankının Ras el-Nakura'daki gücün ana karargahındaki bir gözetleme kulesine ateş açması sonucu iki barış gücü askerinin yaralandığını, kulenin isabet aldığını ve barış gücü askerlerinin düşmesine neden olduğunu söyledi. Bir BM kaynağı diğer iki olayda can kaybı olmadığını belirtti. UNIFIL'den yapılan açıklamada “Barış güçlerine yönelik her türlü kasıtlı saldırı uluslararası insani hukukun ağır bir ihlalidir” denildi ve İsrail ordusuyla birlikte olayın takip edildiği belirtildi.

Sivil-asker ayrımı yapılmıyor

Lübnan hükümeti günlük güncellemesinde, İsrail saldırılarının geçen yıl Lübnan'da en az 2 bin 169 kişiyi öldürdüğünü kaydetti. Bu kişilerin büyük çoğunluğu, İsrail'in askeri harekatını genişlettiği 27 Eylül'den bu yana öldürüldü. Ölü sayısı siviller ve savaşçılar arasında ayrım yapmıyor.

İsrailli yetkililere göre aynı dönemde Hizbullah'ın İsrail'e yönelik sınırötesi ateşinde yarısından fazlası sivil olmak üzere 53 kişi öldü. BEYRUT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.