Bir anne devletin çetelerine direniyor

Kadın Haberleri —

Hakkari fuhuş ve uyuşturucu

Hakkari fuhuş ve uyuşturucu

  • AKP’li çete lideri Ayşegül Akdoğan, P.K. adlı genç kadını uyuşturucu ve fuhuşa zorladı. P.K. kabul etmeyince şiddet uyguladı ve damar yolundan uyuşturucu verdi. P.K.’nin annesi N.K., “Hepsinden şikâyetçi oldum. Akdoğan’ın ailesi şikâyeti çekmek için para teklif etti, emniyet ise 6 kez aradı” dedi.
  •  N.K.: “Kızımın psikolojisi bozuldu, intihara kalkıştı. Şu an tedavi görüyor. Adaletin yerini bulması için tüm kurumlara gittim ama kapıları bile açmadılar. Hem kızım hem diğer kadınlar için asla geri adım atmayacağım. Buradayım. Bir anne olarak herkese sesleniyorum; bana destek olun.”

Colemêrg’de devlet destekli 25 kişilik çete grubuyla genç kadınları uyuşturucu ve fuhuş bataklığına sürükleyen Ayşegül Akdoğan, yaklaşık 7-8 ay önce P.K. adlı genç bir kadını hedef aldı. P.K.’yi uyuşturucu kullanımına ve fuhuşa zorladı. Genç kadın direnince bu kez şiddet uyguladı ve damar yolundan uyuşturucu verdi. P.K.’nin durumu ailesine anlatmasıyla annesi, Akdoğan’dan şikayetçi oldu, kızını Colemêrg’den çıkardı ve başka kadınların bataklığa sürüklenmemesi için mücadele vermeye başladı.

P.K.’nin annesi N.K., kızının vücudunun farklı yerlerinde sıklıkla morarmaların olduğunu fark edince durumu takip etmeye başladı. N.K., Jinnews muhabiri Rabia Önver’e yaşananları en başından anlattı: “Kızım okuldan çıktıktan sonra hastaneye gideceğini söyledi. Aradan 4-5 saat geçince onu aradım ancak telefonu sürekli meşgule alıyordu. Akşamüzeri saat 18.00 gibi eve geldi. Yüzünün kızardığını fark ettim. Onu zorladıktan sonra durumu paylaştı; tehdit edilmiş. Fuhuş yapma ve uyuşturucu kullanma dayatmalarını kabul etmezse onu öldüreceklermiş. Fotomontaj yaptıkları fotoğraflarını yayacaklarmış.

7 ay geçti, Akdoğan’ın ifadesi dahi alınmadı

Ardından darp raporu almak için hastaneye gittik. Emniyete gittim ve kızımın fotoğraflarına fotomontaj yapanlardan da şikayetçi oldum. Orada Ayşegül Akdoğan’ın kızımı darp ederek videosunu çektiğini öğrendik. Şikayetçi olduktan sonra bize karşı tarafı ifadeye çağıracaklarını söylediler ama aradan 7 ay geçti kimseyi daha ifadeye çağırmadılar. Eve gittikten sonra polisler beni aradı ‘Kızın evden çıkmasın, Ayşegül madde kullandığı sırada gözaltına alındı ama hastaneye götürüldüğünde iki hemşireyi darp ederek kaçtı’ dediler.

Para teklif ettiler

Bilgi almak için tekrar emniyete gittim. Ancak bilgi vermediler. Ayşegül’ün ailesiyle görüştüm, ‘şikayetçi ol’ dediler. Sonraki gün babası emniyette onu tehdit ettiğim iddiasıyla benden şikayetçi oldu. Para verme karşılığında şikayetimi geri çekmemi istediler.

Öte yandan, Hakkari’deki savcı Furkan Akbulut da beni tehdit etti. ‘Bu aile benim için çok önemli, neden uzak durmuyorsun bu aileden? Eğer rahat durmazsan seni cezaevine koyarım’ dedi. ‘Bana ne yaparsanız yapın ama kızıma bu zulmü yapmasaydınız. Ben Allah'tan başka kimseden korkmuyorum’ dedim ve savcılıktan ayrıldım.”

Emniyet şikâyeti için 6 defa aramış

P.K.’ye damar yolundan uyuşturucu madde verilmesi üzerinde durum ilerlemeden hem tedavi hem kızını korumak için kentten taşındıklarını belirten N.K., “Kızım tedavi görüyor ve tedavisi olumlu gidiyor. Kızımı onlardan kaçırmak zorunda kaldım. Sürekli bizi ölümle tehdit ediyorlardı. Taşındığım şehirde bile emniyet beni 6 defa aradı ve şikayetimi geri çekmemi istedi. Ben bir anneyim, kızımın sonunun diğer kızlar gibi ölümle sonuçlanmasını istemiyorum. Asla geri adım atmayacağım. Kızımın fuhuş ve uyuşturucu kurbanı olmaması için sonuna kadar mücadele edeceğim” dedi.

Asker ve polisler suç ortağı

N.K., sadece kızı değil yüzlerce genç kadının Akdoğan tarafından fuhuş ve uyuşturucu kullanımına zorlandığını belirtti: “Hem diğer kızlar hem kızım için buradayım. Ayşegül’ün fuhuşa sürüklediği bir kız hamile. İsmini bilmediğim birçok kişiyi darp etti. Diğer aileler de seslerini çıkarsınlar, susmasınlar. Çünkü bu işte asker ve polis de var. Hatta emniyete gittiğim gün bizimle dalga geçiyorlardı. Olay yaşandıktan sonra bir polis kızımı arayıp bir yere çağırdı. O gün ulaşamasınlar diye kızımın hattını kırdık ve hemen taşındık. Ayrıca dosya için hangi avukatla konuştuysak Akdoğan’ın ailesi tarafından tehdit edilip geri çekildiler.”

Akdoğan’ın işbirlikçileri olan AKP’li yöneticilerin çocukları ve yakınlarının koruma altına alındıklarını ifade eden P.K., “Bu çetenin başı Ayşegül Akdoğan ve AKP’li Naif Karaman’ın kızı N.’dir. Naif kızını koruyor. Kızım için Valilik, Emniyet Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler ne kadar kurum varsa başvurdum ama kimse kapısını açmadı. Yetkililerle görüştürmediler. Kızımın psikolojisi bozuldu kaç kez intihara kalkıştı. Bir anne olarak herkese sesleniyorum; bana destek olun. Kızıma ‘ya fuhuş ya da uyuşturucu kullanacaksın’ diyorlardı, kızım bunu kabul etmediği için şu an bu halde” şeklinde konuştu. COLEMÊRG

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.