Biz onların kardeşi değiliz

Ziynet Yıldırım

Ziynet Yıldırım

  • Türk ordusunun evinde katlettiği dört çocuk babası Mehmet Yıldırım’ın annesi Ziynet Yıldırım, “Devlet bize ‘Kürt kardeşim’ demesin. Bizi öldürüyor, katlediyor, neyin kardeşiyiz? Biz kardeşleri değiliz” dedi.

Türk devlet güçlerinin, Licê’nin Nenyas köyünde evini basarak katlettiği 45 yaşındaki Mehmet Yıldırım'ın ablası ve annesi ANF'ye konuştu.

Ablası Kudret Çelik, şunları söyledi: "Evi doğrudan taramaya başlamışlar. Çocuklar çok korktukları için onları bir yere saklıyor güvende olmaları için. Sofi bir yandan ne olduğunu anlamaya çalışıyor, bir yandan da kendilerini korumaya çalışıyor. Sonra evin arka tarafından çıkmaya çalışıyor ama çok uzaklaşamadan kurşunların hedefinde kalıyor. Sofi vurulduktan sonra da yine evin etrafını sarıp evde çocuk kadın olmasına rağmen üç katı da tarıyorlar. Evin her yanı kurşun izleriyle kaplı. Biz başta Sofi’nin şehit düştüğünü bilmiyorduk, yaralıdır sanıyorduk. Can havliyle ona yetişmeye çalıştık. Vurulduktan sonra askerler direkt alıp götürmüşler, biz o yüzden kendisi çıktı gitti, kurtuldu diye umutlanmıştık ama meğer onlar katledip sonra da hemen cenazesini de götürmüşler. Sabaha kadar da askerler köyden çıkmadı, kimseyle iletişim kuramadık, ne yapacağımızı bilemedik. Biz ne zamana kadar bu zulmü çekeceğiz? Bu zulmü kabul etmiyoruz. Yıllardır bu devletin katliamlarıyla yaşıyoruz. Nereye kadar devam edecek bu zulüm?”

Yıldırım’ın annesi Ziynet Yıldırım da bu zulme artık sessiz kalınmaması gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu: “Oğlum köye gelir gelmez, iki saat sonra askerler köyü basıyor. Daha biz bile oğlumun köye geldiğinden haberdar olmamıştık, devlet nasıl haberdar oldu? Oğlumun hakkını bırakmasınlar. Benim ciğerim yandı bir kere, artık ne desem de boş. Devlet bize ‘Kürt kardeşim’ demesin. Biz kardeşleri değiliz. Bizi öldürüyor, katlediyor, neyin kardeşiyiz? Ben oğluma mı üzüleyim, yetim kalan çocuklarına mı üzüleyim, küçücük çocuklarıyla yalnız başına kalan eşine mi üzüleyim, kendi ciğerimin söküldüğüne mi üzüleyim? Kaç parçaya böldü bizi bu devlet!” AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.