Devlet aklı iş başında

Saliha Aydeniz

Saliha Aydeniz

  • AKP’li vekil Galip Ensarioğlu’nun “Bilip söylemediklerimiz” var açıklamasının bir itiraf niteliğinde olduğunu belirten DEM Mêrdîn Milletvekili Saliha Aydeniz, “Tanıyorum, iyi çocuklardır’ diyen devlet aklı, bugün Kürtler için ‘kuzu postu giymiş bir kurt’ olan Ensarioğlu’nun dilinde kendini yeniden var ediyor” dedi.

MEDİNE MAMEDOĞLU / AMED

Narin’in cenazesi bulunduğu gün AKP Milletvekilli Galip Ensarioğlu katıldığı bir televizyon programında, “Bazen bilip söylememiz gereken şeyler var, aileyle 40 yıllık dostluğumuz var” sözlerini kullandı. Ensarioğlu’nun açıklaması kamuoyunda büyük tepki toplarken, çok sayıda gazeteci, avukat ve siyasetçi soruşturma sürecine Galip Ensarioğlu’nun da dahil etmesi gerektiği görüşünde. DEM Parti Milletvekilli Saliha Aydeniz, cenazenin 19 gün bulunmamış olmasının soruşturma hakkında ciddi şüpheler doğurduğunu belirtirken, tanık ifadesi ardından cenazenin bulunmuş olmasının da cinayetin üzerinin kapatılmak istendiği kanısını güçlendirdiğini kaydetti.

Kol kırılır yen içinde kalır!

Saliha Aydeniz, “Özellikle kamuoyunun sahte bilgilere dayalı spekülasyonlarla oyalandığı bir süreçte, bu hedef saptırma açıkça katillerin korunması ve delillerin karartılması için zemin sağlıyor. Siyasi aktörlerin, ‘kol kırılır yen içinde kalır’ zihniyetiyle bu suça yaklaşımları, kamu vicdanını daha da yaralayan bir etki yaratmaktadır” dedi.

‘Tanıyorum, iyi çocuklar!’

“Ne var ki bu tutum bizlerin ilk defa karşılaştığı bir tutum da değil” diyen Aydeniz, şöyle devam etti: “2005’te Umut Kitabevi’ni bombalayan JİTEM'ciler için ‘Tanıyorum, iyi çocuklardır’ diyen devlet aklı, bugün Kürtler için ‘kuzu postu giymiş bir kurt’ olan Ensarioğlu’nun dilinde kendini yeniden var ediyor. Bu yönüyle bakıldığında AKP-MHP iktidarının ve işbirlikçilerinin bu olayın neresinde durduğunun itirafı olan bu söylem hem yeni suçlara bir teşvik hem de topluma ve karşı çıkanlara bir tehdittir.”

Öylesine söylenmedi

Ensarioğlu’nun bu sözleri öylesine sarf etmediğini, olayın üzerinin açık bir şekilde kapatılmak istendiğini kaydeden Aydeniz, “Narin Güran davasına dair kullanılan ifadeler aileyi savunan bir tavrı ortaya koyarken, davanın seyrini etkileyebilecek bir etkiye sahip. Ensarioğlu’nun söylemleri, ailenin belli suçlarla ilişkilendirildiği bir davada şeffaflığın sağlanmasına engel teşkil edebilir. AKP-MHP iktidarının politikaları ışığında bu tür açıklamaların amacı da zaten budur. Özellikle aileyle olan bu ilişki ağı, davanın doğru bir şekilde yürütülmesine engel teşkil edecek bir dinamiktir. Bu boyutuyla değerlendirildiğinde öylece söylenmiş sözler olmadığı sonucuna varılabilir” dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.