Devlet tecavüzcülerini koruyor

Kadın Haberleri —

.

.

  • Devlet, kadın ve çocuklara karşı cinsel şiddet suçu işleyenleri medya ve hukuk yoluyla koruyor. Düziçi'nde 14 yaşındaki kız çocuğunun tecavüze maruz bırakılmasına dair haberlere gizlilik ve yayın yasağı getirilirken, Azra Miray Evci’yi taciz eden A.İ.K.’ye yargılandığı davada beraat verdi.

AKP-MHP iktidarı, çocuk katilleri ve tecavüzcülerini korumaya devam ederken, Türkiye’nin farklı kentlerinden birçok suçun üstü örtülüyor. Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde ikamet eden 14 yaşındaki çocuk, çok sayıda kişi tarafından tecavüze maruz bırakıldı. Olayla gözaltı sayısı yaklaşık 40 oldu. Çocuğun bir hafta önce ailesiyle emniyete gidip şikayetçi olmasının ardından soruşturma başlatıldı.

Pedagog eşliğinde ifadesi alınan çocuğun verdiği bilgiler doğrultusunda soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında aralarında çocukların da olduğu 40'a yakın kişi gözaltına alınırken, savcılık tarafından dosyaya gizlilik kararı ve yayın yasağı getirildiği öğrenildi.

Tacizciye beraat

İzmir’de ise Azra Miray Evci, A.İ.K. isimli erkek tarafından tacize maruz bırakıldı. Tacizci yargılandığı davadan “delil yetersizliği” nedeniyle beraat etti.

2020 yılında İzmir’de yaşanan deprem sonrası evini kaybeden Evci, annesinin sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırılmasının ardından teyzesinin evinde kalmaya başladı. Aynı zamanda üniversiteye hazırlanan Evci, bu sürede teyzesinin eşi  A.İ.K. tarafından sistematik bir şekilde tacize maruz bırakıldı. Tacizci hakkında açılan ve 17 Eylül tarihinde görülen davada tacizci, ilk duruşmada “delil yetersizliği” nedeniyle beraat etti.

 

Azra Miray Evci

 

Sesimizi duyurmamız lazım

Jinnews’e A.İ.K.’nin aynı zamanda şiddet faili olduğunu ve pek çok kadına şiddet uyguladığını belirten Evci, somut delil şartına tepki göstererek bu süreçte kadın örgütlerinden destek beklediğini ifade etti. Beraat kararına itiraz edecek Evci, kadınlara dayanışma çağrısı yaptı: “Başınıza ne gelirse gelsin utanmayın, sıkılmayın. Kesinlikle hakkınızı aramanız lazım. Çünkü siz hakkınızı aramazsanız, kimse aramıyor. Bu çağda en çok güçlü olması gereken kişiler, kadınlar. Biz ne kadar güçlü olursak çocuklarımız da o kadar güçlü olacak. Sesimizi duyurmamız, bağırmamız lazım.”

Tecavüz davası ‘çocuğa karşı eziyet’le birleştirildi

Antalya’nın Alanya ilçesindeki Süleymancılara ait Özel Sugözü Erkek Öğrenci Yurdu'nda görevli G.R.U.’nin 10 çocuğa, cinsel taciz, tecavüz ve sarkıntılık suçlarından 94 yılı kadar yargılandığı dava, “çocuğa karşı eziyet” suçlamasıyla hazırlanan iddianame ile birleştirildi. Birgün'de yer alan habere göre, avukat M. Sutay Seydioğulları’nın sanık G.R.U. hakkında “çocuğa karşı eziyet” suçlamasıyla hazırlanan iddianamenin ana dava dosyasıyla birleştirilmesi talebi kabul edildi.

Kararda, Alanya 10. Asliye Ceza Mahkemesi ile Alanya 2. Ceza Mahkemesi arasında birleştirme uyuşmazlığı nedeniyle hükmün istinaf tarafından alındığı ifade edildi. Davanın üçüncü duruşması bugün saat 10.00’da Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. OSMANİYE

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.