Dönüm noktası, Sinvar öldü

Dünya Haberleri —

Yahya Sinvar

Yahya Sinvar

  • Hamas lideri Yahya Sinvar, Refah’ta bir İsrail devriyesi tarafından öldürüldü. Gazze savaşında bir dönüm noktası olarak görülen olay, uluslararası medyada geniş yer buldu.

İsrail, Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar'ın Gazze’nin Tel el Sultan bölgesinde yaşanan çatışmada öldürüldüğünü açıkladı. Hamas İsrail savaşında bir dönüm noktası olarak görülen gelişme ardından, yaşadığına inanılan az sayıdaki rehinenin (101) serbest bırakılması karşılığında saldırıların durabileceğine ihtimal veriliyor. 

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, 7 Ekim 2023 saldırısını planlamakla suçladığı Hamas’ın 62 yaşındaki lideri Yahya Sinvar'ın öldürüldüğünü açıkladı. Sinvar'ın Gazze'de öldürülmesinin bir yılı aşkın süredir yıldır devam eden savaşta bir dönüm noktası olduğu belirtiliyor. Israel Katz, "7 Ekim katliamı ve vahşetinden sorumlu olan toplu katliamcı Yahya Sinvar, bugün İsrail askerleri tarafından öldürüldü" dedi. Katz, "Bu, İsrail için büyük bir askeri başarı ve İran liderliğindeki radikal İslam kötülük eksenine karşı tüm özgür dünya için bir zaferdir" şeklinde konuştu. 

Devriye ile karşılaştı

İsrail Hamas savaşını Gazze’den yöneten 62 yaşındaki Yahya Sinvar ile rutin devriye esnasında karşı karşıya gelen bir İsrail birliği tarafından öldürüldü. İsrail hükümeti uzun süre rehineleri canlı kalkan olarak kullandığı iddiasında olsalar da çatışma esnasında her hangi bir rehine çevrede yoktu. Korumalarının da sayısı azdı.

İsrail Ordusu, 828. Bislamach Tugayı’ndan bir ekibin Refah’ın Tel el Sultan bölgesinde devriye gezdiğini belirtti. Açıklamaya göre tespit edilen üç militan İsrail askerleriyle çatışmaya girdi ve hepsi öldürüldü.

Cesetler incelendiğinde, birinin Hamas liderine çok benzediği fark edildi. İlerleyen saatlerde bölgede güvenlik önlemleri alınırken, Sinvar’ın cansız bedeni alındı ve İsrail’e sevk edildi. TEL AVİV

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.