Evlerin içine kadar kalekol

Kalekol

Kalekol

  • Hezex’te askerler, valilik talimatıyla kalekol inşa ediyor. Kalekollar, yurttaşların evlerinin bulunduğu alanları da işgal ediyor.

Kurdistan kentlerinde “güvenlik” adı altında inşa edilen kalekol sayısı artıyor. Türk medyasına göre; özel savaş politikalarının bir parçası olarak inşa edilen kalekolların sayısı  2018'de 68'i buldu. Kalekol ve karakol inşalarıyla gündemden düşmeyen kentlerden biri de Şirnex (Şırnak). Şirnex’in Hezex (İdil) ilçesinde Hespit (Yerbaşı) köyünde kalekol yapılması, bölgede yaşayan yurttaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor. 29 Mayıs’ta yapımına başlanan kalekoln, yurttaşların avlularının bulunduğu alanı da işgal etti. Yurttaşlar askerlere kalekolun yapılmasını istemediklerini belirttiklerinde, “Bu valilik kararı, elimizden gelen bir şey yok” yanıtı aldı.

MA'ya konuşan bir yurttaş, kardeşinin evinin avlusunu da işgal edecek şekilde yapılan kalekolun eve 5 metre yaklaştığını aktardı. Yurttaş, askerlere kalekol yapımı için 10 dönümlük arazi verdiklerini, ancak onların bunu kabul etmeyerek belirtilen yere yapmakta ısrarcı olduklarını dile getirirken, tepkilerine rağmen kalekol inşasının devam ettiğini aktardı. ŞIRNEX

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.