Êzîdîlerin dönüşü sürüyor

Şengal

Şengal

  • Irak Göç ve Göçmenler Bakanlığı, Dihok’taki kamplarda kalan 732 Êzîdî göçmenin daha Şengal ve Ninova’ya (Musul) döndüğünü duyurdu. Bu açıklamadan sonra da Êsya Kampı’nda kalan 130 aile daha Şengal’e geri döndü.

Şengal Özerk Yönetimi’nin 10 yıldır süren çalışmaları meyvelerini veriyor. Şengal’de iş, hizmet ve güvenlik olanaklarının sağlanmasının ardından KDP kontrolündeki kamplarda kalan yurttaşlar, Şengal’e dönmeye devam ediyor. Irak Göç ve Göçmenler Bakanlığı, önceki gün yaptığı açıklamada hükümetin göçmenleri evlerine geri gönderme çalışmaları kapsamında 732 göçmenin daha Dihok’taki kamplardan Ninova ve Şengal’deki evlerine geri döndüğünü bildirdi. Açıklamada, geri dönenlere maddi yardımda bulunulduğu ve göçmenlerin evlerine geri gönderilmesine yönelik çalışmaların devam edeceği belirtildi.

130 aile daha

Açıklamadan sonra Dihok’taki Êsya Kampı’nda kalan 130 aile daha Sîba Şêx Xidir, Sikêniyê ve Girzerîk gibi Şengal’de bulunan köylerine geri döndü. Bu ailelerden 32’si Sîba Şêx Xidir bölgesine yerleşti. Sîba Şêx Xidir Halk Meclisi’nden alınan bilgilere göre; 2020'den beri binin üzerinde aile bu bölgeye geri döndü. DIHOK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.