Genç kadınlar için ‘Mor Demokrasi’

Kadın Haberleri —

  • Utamara Kadın Buluşma Merkezi, Kürt, Arap, Alman, Kosovalı kadınların buluştuğu “Mor Demokrasi” adı altında bir etkinlik düzenledi. Kadınlar, toplum ve siyasetteki rolünü tartıştı, geleceğe dair planlarını anlattı.

Almanya’da bulunan Utamara Kadın Buluşma Merkezi geçtiğimiz günlerde genç kadınlar için “Mor Demokrasi” adı altında bir etkinlik düzenledi. Üç günlük etkinliğe Almanya genelinden Kürt, Arap, Alman, Kosovalı gibi farklı halklardan genç kadınlar katıldı. Almanya’nın çeşitli kentlerinden gençleri buluşturan etkinlik, genç kadınların becerilerinin güçlendirilmesi ve demokratik süreçlerde yer almalarının teşvik edilmesi amacıyla yapıldı.

Etkinlik hakkında bilgi veren Utamara Kadın Ekibi, 2024 yılı içerisinde gerçekleştirdikleri merkezi ve yerel etkinliklerde genç ve yeni neslin “hayır” demeyi bilmediği, birey olma, özgüven kazanma ve yönetim süreçlerinde yer alma vb. konularda dikkat çeken eksiklikleri nedeniyle böylesi bir çalışmayı hayata geçirdiklerini belirtti.

Etkinlik boyunca kadın sosyal yaşamda nasıl yer almalı, geleceğe yönelik istek ve planları neler, toplumda ve siyasette kadının rolü nedir, nasıl olmalı vb. sorulara cevap aradılar.

İnteraktif eğitimlerle katılımcılar kendi fikirlerini anlattılar ve birbirilerinin sorularına yanıt aradılar. Aynı zamanda sosyal aktivitelerle de birbirlerini yakından tanıma fırsatı bulurken, demokrasinin farklılıklarıyla birlikte yaşama sanatı olduğunu da deneyimlemiş oldular. HABER MERKEZİ

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.