Girê Bahar'da suikast

Gerîlayan - HPG

Gerîlayan - HPG

  • Girê Bahar Direniş Alanı’ndaki harekete geçen Türk askerlerine müdahale eden gerilla, 1 askeri suikast sonucu öldürdü.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam savaşla ilgili şu bilgiler verildi:

Şehîd Delîl Batı Zap

* Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 15 Eylül saat 19.57’de ağır silahlarla vuruldu.

* Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 16 Eylül saat 17.40 ve 17.55’te ağır silahlarla vuruldu.

* Girê Bahar Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri 15 Eylül saat 08.30’da harekete geçtiğinde müdahale edidi; 1'i suikast taktiğiyle vurularak öldürüldü.

* Girê FM Direniş Alanı’nda 17 Eylül saat 06.05’te ilerlemek isteyen Türk askerleri, sabotaj taktiğiyle vurularak durduruldu.

Xakurkê Bölgesi

* Girê Şehîd Hêmin’deki Türk askerleri, 17 Eylül saat 06.30’da ağır silahlarla vuruldu.

Metîna Bölgesi

* Dergelê Direniş Alanı’nı 15 Eylül saat 22.30’da bombalayan saldırı helikopterlerine müdahale edildi. Helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kaldı.

Türk ordusunun saldırıları

* Türk ordusu, 17 Eylül’de Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellere 2 kez yasaklı patlayıcılar attı.

* Türk savaş uçakları, 15 ve 17 Eylül’de Xakurkê'nın Berbizinê, Lolan, Sinînê ve Girê Şehîd Hawar Direniş Alanlarını 6 kez; Garê'nın Deşta Kafya, Sîser ve Şehîd Aslan alanları 3 kez; Metîna'nın Dergelê ve Serê Metîna Direniş Alanlarını 2 kez; Şehîd Delîl Batı Zap'ın Girê Bahar Direniş Alanı'nı 2 kez bombaladı.

* Xakurkê'nın Girê Şekîf ve Şehîd Şerîf Direniş Alanları 3 kez; Metîna'nın Dergelê, Golka ve Serê Metîna Direniş Alanları 7 kez de 15 Eylül’de saldırı helikopterleriyle bombalandı. BEHDÎNAN

 

* * *

Binarê Qendîl’de protesto

Türk işgal saldırıları, Binarê Qendîl’de kınandı. Gençler herkesi işgale ve ihanete karşı tavır almaya çağırdı. Yurtsever Gençlik adına konuşan Lavan Hemedemîn, “İşgalci ve soykırımcı Türk devleti, Kerkük’ü, Musul’u ve Güney Kürdistan’ı kendi toprağı olarak görüyor. Türk devletinin komplo ve planlarına karşı mücadelemizi güçlendireceğiz. Herkes işgale ve ihanete karşı tavır almalı ve sessiz kalmamalıdır. Eğer Kürtler birliğini sağlamazsa tüm kazanımlar kaybedilecektir” dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.