Girê FM'e yine kimyasal

.

.

  • Türk ordusu, 14 ve 15 Mayıs’ta da Şehîd Delîl Batı Zap'ın Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellere karşı 13 kez zehirli kimyasal gazlar kullandı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklama göre; Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellere karşı yasaklı patlayıcıların yanı sıra 10 Mayıs'tan beri zehirli kimyasal gazlar kullanan Türk ordusu, 14 ve 15 Mayıs’ta 13 kez daha zehirli kimyasal gazlar kullandı ve 2 kez de yasaklı patlayıcılarla bombaladı. Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki tünellere de 1 kez yasaklı patlayıcılar atan Türk ordusu, 14 Mayıs’ta Xakurkê, Garê, Metîna ve Şehîd Delîl Batı Zap'ı 9 kez savaş uçaklarıyla bombaladı.

BİM, gerilla eylemleriyle ilgili verdiği bilgiler de şöyle:

* Avaşîn'in Şûkê alanında 13 Mayıs saat 16.00’da 1 MOBESE kamerası imha edildi. Aynı zamanda mevziler de ferdi silahlarla vuruldu.

* Zap'ın Kurojahro Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 13 Mayıs günü öğlen saatlerinde ağır silahlarla hedeflenerek vuruldu.

* YJA Star gerillaları, Metîna'nın Golka Direniş Alanı’ndaki Türk askerlerini, 14 Mayıs saat 14.40’ta ağır silahlarla vurdu.

* YJA Star gerillaları, 14 Mayıs saat 16.00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki askerleri silahlarla vurdu.

* YJA Star gerillaları, 14 Mayıs saat 11.30’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki askerleri de orta otomatik silahlarla vurdu. BEHDÎNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.