Îdir içlerine oturmuş

Iğdır'da DEM Parti'ye yönelik baskın

Iğdır'da DEM Parti'ye yönelik baskın

  • Türk devlet güçlerini seçmen olarak taşımalarına ve yargı marifetiyle müdahale girişimlerine rağmen Îdir Belediyesi'ni kaybeden, kayyum atamak için bahaneler arayan AKP-MHP iktidarı, dün gizli tanık ifadelerini gerekçe göstererek kenti terörize etti. Yüzlerce polis, DEM Parti İl binasını abluka altına aldı, İl Eşbaşkanı ile birlikte 8 kişi gözaltına alındı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Îdir İl Örgütü binasına dün sabah saatlerinde polisler tarafından baskın düzenlendi. Özel hareket polisleri, parti binasına giden tüm sokak ve caddeleri kapattı. Saatler süren aramanın ardından DEM Parti İl Eşbaşkanı Mehmet Selçuk ile birlikte kentteki birçok eve yapılan baskında 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesinin gizli tanık ihbarına dayandırıldığı belirtildi. Gözaltına alınan 8 kişi, İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. 

Bizi korkutamazsınız

Aramaların bittiği parti önünde basın açıklaması yapıldı. DEM Parti İl Eşbaşkanı Bahar Etreci, baskılar karşısında bir adım dahi geri atmayacaklarını söyledi. Baskıların sindirme amaçlı olduğunu ifade eden Etreci, “Yüzlerce polisle parti binamızın bulunduğu cadde abluka altına alınmıştır. Bu hukuksuzca baskılarla, 13 Ekim’de Amed’de yapılacak olan ‘Özgürlük Mitingi’nin sönük geçmesi amaçlanmaktır. Baskılarla bizi korkutamayacaksınız. Her zaman olduğu gibi barış ve demokrasiyi en üst perdeden haykıracağız. Bu baskılarla bizi demokrasi mücadelemizden bir adım geri adım attıramayacaksınız. Her zaman olduğu gibi demokrasi ve barışı haykırmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

Bu çabalar nafiledir

DEM Parti Genel Merkezi de yaptığı açıklamada, şunların altını çizdi: "İktidarın sopası haline gelen polis ve yargı, her adımıyla demokratik siyaset hakkını engellemeye devam ediyor. Bu çabalar nafiledir. Hedef göstermelerle, gözaltı ve tutuklamalarla tek bir üyemize bile diz çöktüremeyeceksiniz!" ÎDIR

 

* * *

Êlih'te gençlere gözaltı

Êlih’te dün sabah yapılan ev baskınlarında Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Gençlik Meclisi üyeleri Argeş Toparlı, Yusuf Mendeş ve Ahmet Öğe gözaltına alındı. Gözaltına alınan üç kişi, Batman Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Gençlerin gözaltı gerekçeleri öğrenilemedi. ÊLIH

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.