İntihar değil, cinayet

Kadın Haberleri —

Dilan Yıldırım

Dilan Yıldırım

  • Dilan Yıldırım, iki ay önce şüpheli şekilde yaşamını yitirmesine rağmen evli olduğu İlhan Yıldırım serbest. Dilan’ın ailesi, “Bu intihar değil, cinayettir” dedi.

Erzirom’un Avnîk (Köprüköy) ilçesine bağlı Redkî Mahallesi'nde 25 yaşındaki Dilan Yıldırım, 4 Ağustos’ta şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi. İntihar ettiği iddiasıyla hastaneye götürülen Yıldırım, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yıldırım'ın ölümüyle ilgili evli olduğu İlhan Yıldırım, "taksirle ölüme sebep olma" şüphesiyle gözaltına alındı.

Karaköy Jandarma Komutanlığı’nda alınan ilk ifadesinde eşinin boğaz ağrısı nedeniyle yaşamını yitirdiğini iddia etti. Daha sonra Pasinler Cumhuriyet Savcılığına sevk edilen İlhan Yıldırım, burada ifadesini değiştirdi. Çelişkili ifadesine rağmen adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı. Pasinler Sulh Ceza Hakimliği adli tedbir kontrol kararında, Yıldırım'ın çelişkili ifadelerine dikkat çekildi. Kararda, Dilan Yıldırım'ın adli muayenesinde yoğun bir şekilde ası izinin tespit edildiği, İlhan Yıldırım'ın eşiyle bir problemi olduğuna dair delil elde edilememesi ve delilerin toplanmış olması işaret edilen, kuvvetli suç şüphesini oluşturacak delil bulunmaması nedeniyle Yıldırım hakkında adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verildiğini belirtildi.

Uzak hastaneye götürüldü

Avnîk ilçesinde oturan Dilan Yıldırım’ın anne ve babası, MA’ya kızlarının intihar ettiğine inanmadıklarını ve olayın üstünün örtülmeye çalışıldığını söyledi. Dilan Yıldırım'ın babası Hacı Süme, olayın yaşandığı gün kızının sabah saatlerinde annesini telefonla aradığını ve bir halı örtüsü aldığından bahsettiğini söyledi. Kızının ölüm anına dair birçok soru işaretinin olduğunu belirten Süme, kızının 2 kilometre ötede bulunan hastane yerine neden 18 kilometre uzaklıktaki hastaneye götürüldüğünün şüphe uyandırdığını ifade etti. Sanal medya hesapları üzerinden kendilerinin ve olayı araştıran gazetecilerin tehdit edildiğini söyleyen Süme, tehditlere karşı susmayacaklarını dile getirdi.

Anne Serpil Süme de kızının ölümünü derin bir üzüntü ve öfkeyle karşıladığını bunun bir intihar olmadığını, kızının kasten öldürüldüğünü ifade etti: "Mahalleli Yıldırım'ın evine gidiyor ve orada torunuma ‘Annene ne oldu?’ diye soruyorlar torunum da ‘Annemi babam öldürdü, kucağına alıp yatağa götürdü’ demiş. Bu intihar değil, cinayettir. Kızım öleli 3 gün olmuştu. Bu ailenin mangal partisi yaptığını öğrendik. Savcı köye geldiğinde ‘delilleri yok edin’ diye söylemlerini bizzat duydum. Bu kişilerin gereken cezayı almasını istiyorum.” ERZIROM

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.