İş birlikçi olmayan Talabani'ye tehdit

Habertürk'te yapılan program

Habertürk'te yapılan program

  • Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, bir Türk televizyonunda YNK Genel Başkanı Bafil Celal Talabani'ye suikast yapılması çağrısında bulundu.
  • Pekin, teğmen olarak Kıbrıs işgalinde başladığı kirli kariyerini, Genelkurmay İstihbarat Başkanlığından emeklilikten sonra da Ergenekon tayfasının elemanı olarak sürdürüyor.
  • Bir dönem Zaman'da MİT'i ve AKP'yi hedef alan, cezaevi yolunda yalvaran, askerlikten sonra ekürisi Perinçek'in koluna giren Pekin, Ergenekonculuğun her tonunda oynuyor.

Türk Genelkurmayı eski İstihbarat Başkanı İsmail Hakkı Pekin, YNK lideri Bafil Celal Talabani'ye suikast çağrısında bulundu 

 Türk devletinin KDP'nin tam teslimiyet ve iş birliğiyle yetinmeyip yöneldiği YNK'nin yurtsever duruşu karşısındaki arayışları sürüyor. KDP, ardından Irak ve İran üzerinden 'ikna' etmediği Talabani'yi, Silêmanî bölgesindeki saldırılar ve şehadetlerle yıldırmaya çalışan Türk devleti, Cumhurbaşkanı, Savunma Bakanı ve Dış İşleri Bakanı ağzıyla hakaretler eşliğinde tehditler savuruyor. Bu tehditlere bağlı niyetin kirliliği, önceki akşam Habertürk TV'de Eren Eğilmez'in moderatörlüğünü yaptığı "Gerçek Fikri Ne" adlı programa katılan Genelkurmay eski İstihbarat Başkanı İsmail Hakkı Pekin tarafından ifade edildi. Pekin, Ankara ve Bağdat arasında 15 Ağustos'ta yapılan anlaşmaya işaret ederek, Beşar Esad ile görüşmenin önemli olduğunu söyledi. Pekin, "Türkiye'nin Irak ile yaptığı anlaşma çok önemli bir anlaşma. Aynı şeyi bu tarafta da (Suriye) yapmamız gerekiyor. Efendim, Bafil Talabani şunu yapıyormuş. Devre dışı bırakırsın. Yani gerekirse suikast yaparsın" dedi. Pekin, stüdyodan gelen uyarı üzerine "Siz yapmazsınız başkasına yaptırırsınız" diyerek toparlamaya çalışıyormuş gibi yaptı.

Talabani için suikast çağrısı yapan Pekin, 16 Şubat 2021'de katıldığı televizyon programında Paris’te Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şaylemez’in katledilmesinde MİT’in rolünü itiraf etmişti. Pekin, "Yürütme Konseyi var, onun başında şu anda Murat Karayılan var herhalde. Onun altında da ekipler var. Mesela onlar Kandil'den çok fazla dışarı çıkmıyor. Avrupa'da bunların unsurları var. Avrupa'daki unsurlarına bir şey yapmamız gerekiyor. Daha evvelden Paris'te yapıldı ama..." demişti.

 

İsmail Hakkı Pekin

 

Kıbrıs'ta başlayan kirlilik

İsmail Hakkı Pekin, 1951’de Bursa/İznik'te doğdu. 1972'de Kara Harp Okulu'dan, 1973'te Piyade Okulu'ndan mezun oldu. 1974'te teğmen rütbesiyle Hava İndirme Tugayı 1. Paraşüt Taburu'ndan takım komutanı olarak Kıbrıs işgaline katıldı. 1973-1982 yılları arası Hava İndirme Tugayı, 7. Hudut Taburu, Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi'nde görev yaptı. 1984-1987 yılları arasında 61. Piyade Tümeni'nde Harekât Eğitim Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlerini üstlendi. 1987-1991 arasında Kara Kuvvetleri Eğitim Komutanlığı'nda  görev aldı. 1991-1994 yılları arasında Brüksel TMR Başkanlığında Kara Plan Subaylığı yaptı ve 1994'te 1. Mekanize Piyade Tugayı Kurmay Başkanı oldu. 1995'te 5. Hudut Alay Komutanlığı görevine getirildi. 1997-1998 yılları arasında Kara Kuvvetleri Genel Plan Prensipler Savunma Araştırma Şube Müdürlüğü yaptı. Tuğgeneralliğe terfi etti ve 1998–2000 yılları arasında Kara Kuvvetleri Plan Harekât ve Teşkilat Daire Başkanlığı, 2000–2002 yılları arasında 66. Zırhlı Tugay Komutanlığı yaptı. Tümgeneralliğe terfi etti ve 2002-2005 yılları arasında Kara Kuvvetleri Personel Başkanlığı, 2005-2006 yılları arasında 4. Kolordu Komutan Yardımcılığı ve 1. Mekanize Piyade Tümen Komutanı olarak görev yaptı. Korgeneralliğe terfi etti ve 2006-2007 yılları arasında 8. Kolordu Komutanlığı yaptı. Ağustos 2007'de Genelkurmay İstihbarat Başkanlığına atandı. 2012'de emekliye sevk edildi.

Tutuklanırken yalvarıyordu

Ergenekon soruşturmasında adı geçen Pekin 5 Eylül 2011'de "İnternet andıcı davası"nda tutuklandı. Pekin, yasal çalıştığını savunup yalvarırken avukatı da Pekin'in, majör depresyon tanısıyla psikiyatride yattığını, hayati bir hastalıkla mücadele eden bir oğlu, yine burnundan beslenen annesi olduğunu söyledi. Annesi 85 yaşındaki Cevriye Pekin, o cezaevindeyken öldü.

Ergenekoncularla bırakılınca

AKP ile Gülenciler arasında 2013 sonunda başlayan mücadele sürecinde yeniden ihtiyaç duyulduğundan davaya müdahale edildi. İsmail Hakkı Pekin, 5 Ağustos 2013'te tahliye edildi. 1 Temmuz 2019'da da Ergenekon'dan beraat etti.

Perinçek'in partisinde

Pekin, 2015'te Doğu Perinçek'in partisi olan İşçi Partisi üyesi oldu. İşçi Partisi’nin ismi değiştirilip Vatan Partisi yapıldı. Bu dönemde Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı uygun görülen İsmail Hakkı Pekin, Uluslar İlişkiler Başkanlığı, Talat Paşa Komitesi Başkanlığı, bir süre ise tüm Perinçek medyasının başı oldu.

İktidar dengelerine oynadı

Roboskî Katliamı'nın AKP-MİT ortaklığıyla kotarıldığını, asıl amacın Türk ordusu olduğunu ve gerillaya karşı operasyonları durdurma amaçlı olduğunu savundu. MİT eski Başkanı Emre Taner'i PKK konusunda eleştirdi, Çağlayan Adliyesi'ndeki suikastın da MİT tarafından yapıldığını söyledi. Rus uçağı düşürülünce de Perinçek tarafından gönderildiği Moskova'da Erdoğan ve AKP'nin bilgisi dışında geliştiğini iddia etti. Bu krizden sonra KDP ile ilişkilerin geliştirildiğini öne sürüp İsrail'i işaret etti.

Nikah şahidi Yalçın Küçük

Ulusal Kanal Yayın Kurulu Başkanı olduğu sırada Ulusal Kanal Ankara Reklam Sorumlusu Dilek Paksoy ile evlendi. Nikah şahitliğini de Prof. Yalçın Küçük, Figen Tunçkanat ve Sibel Parlar yaptı. Pekin, 5 çocuk babasıdır.

Vatan Partisi'ni de bıraktı

Bir süre sonra bir programdan dolayı Yalçın Küçük ile araları bozulan Pekin, Perinçek ile AKP'nin ilişkilerindeki gevşemeden sonra Vatan Partisi ve medyasını bıraktı. Sık sık diğer Türk televizyonlarında boy gösteren Pekin, saçmalıkları arasında sızdırdığı istihbaratçı cümlelerle dikkat çekiyor.

Saçmalıklar arasında sızanlar

"Uzaydan çekilen fotoğraflarda renkli renkli paralar gözüküyor. 2 milyar dolar Kolin İnşaat'ın kiraladığı devlet arazisinde gömülü. FETÖ gömdü konteynerla" diyebilen Pekin, bir söyleşisinde Ahmet Cem Ersever'in Yeşil tarafından öldürülüp öldürülmediği sorusunda şöyle cevap verebilmişti: "İnfazlarda kullanılmıştır. Yani büyük ihtimalle yani kesin bilmemekle birlikte bana göre Cem Ersever'i kesin onun öldürdüğü konusunda eminim yani. Bu konuda bi şey söyleyemem yani tabii ama yeşil bu konuda çok kullanılmıştır."

Çeteler kurulmasını savunuyor

Pekin, Türk devletinin paramiliter güçler kurmasını da şu ifadelerle savunmuştu: "Paramiliter güçler kurulsun bölge bölge mahalleli silahlı örgütler kurulsun ki içerdeki virüsleri yok edecek bir bağışıklık sistemimiz olsun." HABER MERKEZİ

 

 

* * *

DBP: Pekin, karanlığın sesidir

DBP, Genelkurmay eski İstihbarat Başkanı İsmail Hakkı Pekin'in YNK Lideri Bafil Talabani'ye "suikast" yapılması çağrısını kınayarak, “Karanlık zihniyetin karşısında dimdik durmaya devam edeceğiz” dedi. 

DBP, yaptığı açıklamada, suikast çağrısının siyasi ahlaksızlığın yanı sıra bölgede kaos yaratma çabasının da bir tezahürü olduğuna dikkat çekti. Açıklamada, "Böylesi tehlikeli ve provokatif söylemler, halklar arasında düşmanlık ve savaş tohumları ekmeye yönelik politikaların devamıdır" denildi. 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Türkiye'yi Suriye'ye karşı savaş sokmak için "Gerekirse bir iki füze atarız, Suriye'den atıldı deriz" sözlerinin hatırlatıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi: "Dün Rojava’da ilhak gerçekleştirmeye çalışan devlet aklı bugün suikast çağrıları ile kendi gerçekliğini adeta itiraf ediyor. Federe Kürdistan halkı kendi kaderini belirleyecek bir seçime doğru gidiyor ve bu seçim işgalin de geleceğini doğrudan ilgilendiriyor. Çok iyi biliyoruz ki; AKP-MHP iktidarı kirli ittifak ve anlaşmalarla Federe Kürdistan'daki seçimlere müdahil olmayı ve seçim sonuçlarını işgal politikaları çizgisine çekmeyi planlıyor. Bütün kamuoyu bilmelidir ki; Federe Kürdistan'da 20 Ekim'de gerçekleşecek seçimlere yönelik her türlü provokasyonun müsebbibi, Kürtlere yönelik alenen katliam çağrısı yapan ve bunu meşru gösteren siyasi akıldan başkası değildir." 

Pekin'in çağrısının bölgede çatışmaları körüklemek isteyen karanlık odakların sesi olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Hiçbir demokratik toplumda suikast önerileri, siyasi tartışmaların bir parçası olamaz, olmamalıdır. Pekin’in bu açıklaması, bölgedeki çatışmaları körüklemek isteyen karanlık odakların sesi niteliğindedir. Bu kirli zihniyete karşı, her zamankinden daha güçlü bir şekilde durmak gerekir. Türkiye’nin izlediği suikast siyasetini terk etmesi gerektiğini bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Bu zihniyeti ve bu tür faşizan söylemleri kabul etmiyoruz. Bölgedeki halklarımızın bir arada, barış içinde yaşama hakkını gasp etmeye yönelik her türlü saldırının ve provokasyonun karşısındayız. DBP, halklarımızla birlikte bu tehlikeli söylemlerin ve karanlık zihniyetin karşısında dimdik durmaya devam edecektir."

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.