İsrail’e 30 gün süre

Dünya Haberleri —

ABD, İsrail uyarı

ABD, İsrail uyarı

  • Gazze’ye insani yardımların yüzde 90’ının engellendiğine dikkat çeken ABD yönetimi, bir mektup ile İsrail'e 1 ay süre tanıyarak yardımların zamanında ulaştırılmasını istedi.

Amerikan yönetimi, Gazze'ye insanı yardımın artırılması için İsrail hükümetine 30 gün süre tanıdı. Aksi takdirde, Amerikan askeri yardımlarının bir kısmının kesilebileceği uyarısında bulunulan uyarı ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin imzalı mektup ile 13 Ekim'de gönderildi. Mektupta, İsrail'in Gazze'ye insani yardımı arttırmak için 30 günü olduğu uyarısında bulunuluyor ve başarısızlığın 'ABD politikası üzerinde etkileri olabileceği' belirtiliyor.

ABD Başkanı Joe Biden yönetiminden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümetine yapılan bu yazılı uyarı, Gazze'deki savaşın başlamasından bu yana Tel Aviv'e yapılan en güçlü resmi uyarı oldu. Bakanı Blinken ve Austin tarafından Salı günü imzalanan mektupta, ABD'nin bölgedeki "kötüleşen insani durumdan" "derin endişe" duyduğu belirtildi. Mektuba göre, İsrail geçtiğimiz ay Gazze'ye ulaştırılan insani yardımın yaklaşık yüzde 90'ını reddetti ya da engelledi.

Ayrıca tahliye emirlerinin neredeyse iki milyon kişiyi "yüksek ölümcül (hastalık) bulaşma riski" altında oldukları dar bir şeride zorladığı belirtildi. WASHINTON

 

*

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.