Kasırga Florida’yı yıkıp gitti

Dünya Haberleri —

Milton kasırgası/foto:AFP

Milton kasırgası/foto:AFP

  • 80 bin kişinin sığınaklarda kaldığı Milton Kasırgası'nda Florida genelinde en az 8 kişi öldü, 15 bölgede zorunlu tahliye emri verildi, milyonlarca kişi elektriksiz kaldı. Çok sayıda hortum yerleşim birimlerini yıktı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Florida eyaletinde yaşayanlar, çarşamba akşamı sahil kesimine ulaşmasının ardından en az sekiz kişinin ölümüne neden olan Milton Kasırgası'nın geride bıraktığı ağır hasar ile karşı karşıya geldi. Çok sayıda ölümcül hortumu da beraberinde getiren kasırga, 3 milyondan fazla kişinin elektriğini kesilmesine ve binlerce evin zarar görmesine neden oldu.

Fort Pierce yakınlarında beş kişi evlerinin rüzgârla savrulması sonucu hayatını kaybederken, diğer ölümlerin devrilen ağaçlar nedeniyle meydana geldiği belirtildi. Sahil Güvenliğe göre bir kişi 7,6 metreye varan dalgalarla boğuşarak hayatta kalmayı başardı. Şiddetli rüzgârlar ayrıca bir beyzbol stadyumunun çatısını uçurdu ve bir inşaat vincini devirdi. Ev ve işyerlerindeki hasarın boyutu ise henüz tam olarak bilinmiyor.

Yarattığı yıkıma rağmen, kasırganın Tampa gibi büyük bir kenti etkilememesi hasarın daha büyük olmasını önledi. Fırtına, yaklaşık 227 kişinin ölümüne neden olan ve bölgedeki toplulukları harabeye çeviren Helene Kasırgası'ndan sadece iki hafta sonra meydana geldi.

Florida Valisi Ron DeSantis Sarasota'da yaptığı açıklamada, "Birkaç hafta içinde iki kasırgayla karşı karşıya kalıyorsunuz. Bunu atlatmak kolay değil" dedi. Devam eden çalışmalarda en az 340 kişinin ve 49 evcil hayvanın kurtarıldığını da sözlerine ekledi. Yaklaşık 80.000 kişi geceyi barınaklarda geçirdi ve yetkililerin toplam nüfusu yaklaşık 7,2 milyon olan Florida'nın 15 bölgesinde zorunlu tahliye emri çıkarmasının ardından binlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. FLORİDA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.