Kayyuma karşı 76 gün

Kadın Haberleri —

İstanbul kayyum nöbet

İstanbul kayyum nöbet

  • Kayyuma karşı 76 gün süren nöbet eylemine katılan kadınlar, mücadelelerini başka alanlarda sürdüreceklerini belirterek, “Herkes elini taşın altına koymalı. Ayaklanmak, güçlenmek, örgütlenmek ve saldırılara karşı direnmek gerekiyor” dedi.

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri tarafından Colemêrg (Hakkari) Belediyesi’ne kayyumla gasp edilmesine karşı 8 Haziran'da Beyoğlu'nda bulunan Şişhane Meydanı’nda nöbet başlattı. 76 gün süren nöbet eyleminde Kürtçe şarkılar, halay, zılgıt, alkış ve sloganlar yankılandı. 

 

Nöbete katılan kadınlardan Münevver Yıldız eylemlerinin devam edeceğini belirterek, “Kayyum halkın iradesine yapılmış darbedir. Buna itiraz ediyoruz. İtiraz etmediğimiz zaman gelecek bütün hukuksuzlukları kabul etmiş oluruz. 30 milyonu aşkın bir halkız ve 30 milyonu görmezden gelmek hafife alınacak bir şey değildir. Hem cezaevindeki tutsakların hem de dışarıdaki Kürt halkının özgürlük direnişçilerinin, Barış Anneleri’nin direnişini görmeyen uygulamaya karşı bir eylemdir” dedi.

Jinnews’e “Herkesin elini taşın altına koyması gerekir” diyen Yıldız, şöyle devam etti: “Sesini çıkartmayan herkes yarın öbür gün onların da başına gelebileceğini bilmelidir. Bu bizimle başlar sizinle biter. Özgürlük ve hukuk isteyen herkesin hakkını araması ve bizimle mücadele etmesi gerekiyor.”

 

Adalet herkes içindir

Kayyuma, hukuksuzluğa ve adaletsizliğe karşı direndiklerini söyleyen Fatma Döner, “Bu hukuksuzluk sadece Kürtlere karşı mıdır? Söz konusu Kürtler olunca her türlü hukuksuzluk hayata geçiriliyor. Türkiye’de yaşan Kürt halkıyız ve Türkiye’nin bir parçasıyız” şeklinde konuştu.

Döner, sadece Kürt halkı için değil tüm halklar için adalet ve hukuk istediklerini söyledi: “Herkes çok iyi biliyor Kürt sorununun olduğunu. Neden sessizliği tercih ediyorlar? Özgür, eşit ve barışı herkes için istiyoruz. Sol ve sosyalist kesimler bunu iyi bilmeli. Burada birlikte direnmemiz gerekiyor.”

 

Kimse evinde oturmamalı

DEM Parti İstanbul İl Yöneticisi Mahinur Karakartal, “Tüm sorunlara dikkat çekmek amacıyla bir araya gelerek eylem gerçekleştiriyoruz. Ortadoğu’daki savaş tüm bölgeleri etkiliyor. Bu savaş politikaları Türkiye’de de sürdürülüyor. Gözaltılar, baskılar, tutuklamalar, her gün şiddet oluyor. Burada hem kayyumu hem savaşı hem de kadın katliamlarını protesto ediyoruz. Halkımızın daha duyarlı olması gerekiyor. Herkes üzerine düşen görevi yapmalı. Hiçbir kadın ve yurttaş evinde oturmamalı. Ayaklanmak, güçlenmek, örgütlenmek ve saldırılara karşı direnmek gerekiyor. Büyük eylemler gerçekleşirse kazanımlarımızı geri kazanabiliriz” ifadelerini kullandı.

 

Vazgeçmeyeceğiz

“Hakkımızı alana kadar durmayacağız. Direnişimiz devam ediyor” diyen DEM Parti Esenler Eşbaşkanı Yıldız Eren ise son olarak şunları ifade etti: “Halkın iradesi olan belediyeler derhal halka verilmeli. Hukuksuzluk son bulmalı. Ayrıca kayyum politikaları tecritten bağımsız değildir. Hem Önderimizin hem de cezaevlerindeki arkadaşlarımızın üzerindeki tecridin kaldırılması noktasında mücadelemiz devam edecek. Bizler hiçbir şekilde vazgeçmeyeceğiz.” İSTANBUL 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.