Kolera 473 can aldı

Dünya Haberleri —

Kolera/foto: AFP

Kolera/foto: AFP

  • Sudan Sağlık Bakanlığı, ülkedeki kolera salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 473'e yükseldiğini bildirdi.

Geçen yıl ordu ile Hızlı Destek Kuvvetlerinin başlattığı İç Savaş’ın yıkıntı haline getirdiği Sudan’da salgın hastalıklar hızla yayılıyor. Sudan Sağlık Bakanlığı ülke genelinde toplam kolera vakası sayısının 14 bin 944'e çıktığını kaydetti. Açıklamada, kolera nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 473'e çıktığı belirtildi. Sudan'da hazirandan bu yana etkili olan yağışlar ve seller, koleranın yayılmasına yol açtı. Sudanlı yetkililer, 12 Ağustos'ta kolerayı salgın olarak ilan etti.

Kadın ve bebekler ölüyor

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), Sudan'da devam eden savaşın Güney Darfur'da hamile kadınlar ve yeni doğanlar arasındaki ölüm oranlarını “şok edici boyutlara” ulaştırdığını açıkladı. Açıklamada, “Güney Darfur'daki sağlık krizi dünyada türünün en kötü örneklerinden biri” dedi.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) raporunda, “Güney Darfur'daki durum, Sudan'ın izole edilmiş, savaştan zarar görmüş bölgelerinde korkunç boyutlarda yayılması muhtemel olan durumun anlık bir görüntüsüdür” ifadeleri yer aldı.Savaşın sürdüğü Sudan'da, sağlık sisteminin etkin bir şekilde çalışmadığı bu dönemde, salgın hastalıkların yayılması insanların hayatını daha da zorlaştırıyor. HARTUM

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.