Kursk’ta Rus karşı saldırısı

Dünya Haberleri —

Kursk

Kursk

  • Rusya, Kursk’a ani bir baskınla yerleşen Ukrayna ordusuna karşı saldırı gerçekleştirdi. Moskova birliklerinin yaklaşık 10 yerleşim yerini geri aldığını iddia etti; Ukrayna'dan henüz bir açıklama gelmedi.

Rus ordusunun Kursk'ta başlattığı karşı saldırıda 10 yerleşim birimini ele geçirdiği, Ukrayna güçlerinin geriletildiği duyuruldu. II. Dünya Savaşı'ndan bu yana Rus topraklarına yönelik en büyük saldırıya karşı yapılan taaruzun haberini önce savaş bloğu yazarları duyurdu.

Rusya'nın TASS haber ajansına konuşan Tümgeneral Apti Alaudinov, karşı saldırı sonucu Ukrayna askerlerini batı bölgesinde ele geçirdikleri "yaklaşık 10 yerleşim yerinden"  çıkarmayı başardıklarını söyledi. Kursk'ta savaşan Çeçenistan'ın Akhmat özel kuvvetlerine komuta eden Alaudinov, TASS'a yaptığı açıklamada, "Durum bizim için iyi" dedi. Alaudinov'un iddiaları, Rusya'nın Kursk'taki karşı saldırısı hakkında haber yapan birçok Rus yanlısı savaş blog yazarı tarafından da dile getirildi.

Nehrin doğusuna gerilediler

Blog yazarı Yuri Podolyaka, Rus güçlerinin Ukrayna'nın ele geçirdiği Rusya topraklarının batısındaki birkaç köyü ele geçirerek Ukrayna güçlerini Snagost'un güneyindeki Malaya Loknya Nehri'nin doğusuna doğru ittiğini söyledi. Açıklamalar bağımsız kaynaklarca doğrulanamadı, Ukrayna ise herhangi bir yorumda bulunmadı. Geçtiğimiz hafta itibarıyla bölgede 1.300 kilometrekareden fazla bir alanı kapsayan 100 yerleşim yerinin kontrolü Ukrayna güçlerine geçmiş durumda.

Donetsk’de çatışmalar şiddetlendi

Ukrayna'nın batı Rusya'ya yaptığı ani saldırı, Moskova'nın doğu Ukrayna'daki kazanımlarını tersine çevirmeye pek yardımcı olmadı. Rus güçleri savaştan zarar görmüş Donbas bölgesinde yavaş da olsa ilerlemeye devam ediyor.

Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Sergey Şoygu, Salı günü devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, Rus güçlerinin Ağustos ayından bu yana Donbas'taki saldırılarını hızlandırdığını ve o tarihten bu yana yaklaşık 1.000 kilometrekarelik alanı ele geçirdiğini söyledi. MOSKOVA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.