Lübnan’ın güneyi bombalandı

Dünya Haberleri —

  • Çağrı cihazları ve ardından telsizlerin patlatıldığı Lübnan’da saldırıların hedefi Hizbullah, “tüm kırmızı çizgiler geçildi” dedi. İsrail konuşma esnasında güney Lübnan’ı bombaladı.

İsrail Ordu Radyosu, Lübnan'ın güneyini hedef alan kapsamlı hava saldırılarında, Hizbullah'ın roketatar mevzileri ve silah depolarının da aralarında olduğu 100'den fazla hedefin vurulduğunu duyurdu. Lübnanlı güvenlik kaynakları, İsrail'in gerçekleştirdiği bu saldırıların savaşın başladığı Ekim ayından bu yana düzenlenen en ağır saldırılar olduğunu söyledi. İsrail ordusunun hava saldırılarında herhangi bir can kaybı olup olmadığı henüz belli değil.

Lübnan'ın Ulusal Haber Ajansı, İsrail'in Perşembe akşamı ülkenin güneyinde en az 52 saldırı gerçekleştirdiğini duyurdu.

Çarşamba günü ağırlıkla Hizbullah üyelerinin kullandığı çağrı cihazlarının patlatılması sonrası iki ülke arasındaki gerilim yeni bir aşamaya geçti.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, iki güne yayılan patlamalarda toplam "5 bin kişinin öldürülmek istendiğini" söyledi. Hasan Nasrallah, patlamalarla ilgili İsrail'i suçladı ve "Tüm kırmızı çizgiler aşıldı. Bu tam bir terörizm. Bunlar savaş suçları veya en azından savaş ilanıdır” dedi.

Lübnan Hizbullahı lideri Nasrallah “Evet, büyük ve sert bir darbe aldık ama bu da savaşın doğasında var. Düşmanımızın teknolojik düzeyde üstünlüğe sahip olduğunu biliyoruz ve bunun aksini hiçbir zaman söylemedik” şeklinde konuştu.

En az 37 kişi hayatını kaybetti

Lübnan ve Hizbullah, örgütün iletişim teçhizatına düzenlenen ve 37 kişinin ölümüne, yaklaşık 3000 kişinin yaralanmasına, Lübnan hastanelerinin ağır hasar görmesine neden olan saldırılardan İsrail'i sorumlu tuttu. Lübnan BM Temsilciliği'nden Perşembe akşamı yapılan açıklamada, ilk bulgulara göre, patlayan cihazlara ülkeye girişlerinden önce patlayıcı yerleştirildiğini kaydetti.

Hizbullah, İsrail'in güney köylerine yönelik saldırılarına karşılık olarak savaşçılarının İsrail'e ait Ya'ra kışlasını roket silahlarıyla, İsrail'e ait Adamit ve Leman kışlalarını da Katyuşa roketleriyle hedef aldığını duyurdu. BEYRUT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.