Öcalan’a özgürlük maratonu

Yurt Dışı Haberleri —

Öcalan'a özgürlük maratonu/ Foto:Deniz BABİR

Öcalan'a özgürlük maratonu/ Foto:Deniz BABİR

  • Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için 10 Ekim’e kadar sürecek eylem ve etkinlikler kapsamında Hamburg’da ‘Abdullah Öcalan’a Özgürlük Maratonu’ düzenlendi.
  • Maratona katılan Alman genç Anni: “Öcalan sadece Kürtler degil özgürlükten ve demokrasiden yana olan herkes için ilham kaynağı. Umarım en kısa zamanda özgürlüğüne kavuşur”

M. ZAHİT EKİNCİ/HAMBURG

Almanya'nın Hamburg kentinde "Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a Özgürlük” şiarıyla bir araya gelen onlarca Kürdistanlı ve Kürt dostu Alman, şehrin merkezinde maraton düzenledi. Eylemciler, üzerlerine giydikleri "Öcalan’a Özgürlük" (Freiheit Für Öcalan) tişörtleriyle Jungferstieg’de maratona başladı. Hamburg Alster gölü etrafında 8,5 kilometre yol kateden eylemciler yoğun ilgi gördü.

 

 

Bizim için de ilham kaynağı

Maratona katılan Alman gençlerden Anni, “Bu güneşli ve güzel havada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğüne kavuşması için maratona katılıyorum” dedi.

Sue ise “Ben de Kürdistan’a barış gelmesi ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki izolasyonun kaldırılması gerektiğine inandığım için buradayım. Öcalan sadece Kürtler degil özgürlükten ve demokrasiden yana olan herkes için ilham kaynağı. Umarım en kısa zamanda özgürlüğüne kavuşur” diye konuştu.

 

 

Şehitlerimiz için buradayım

Yeter Bilecan ise kızıyla birlikte maratona katıldı. Kızı Hevidar ile beraber maratonda koşacağını söyleyen Yeter, Maraş/Pazarcıklı. Bir abisi ve yeğenini Kürdistan özgürlük mücadelesinde şehit düşmüş. “Sadece kendim için değil onların aziz hatırası içinde koşacağım” diyen Bilecan her Kürt’ün mutlak Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için mücadele etmesi gerektiğini söyledi. “Önderlik dört duvar arasında esirken hangimiz özgür olabiliriz” diye soran Yeter Bilecan herkesin hamle kapsamında çalışma yürütmesi gerektiğini ekledi.

Ameliyat ardından maratona

Fatma Dogan ise üç çocuk annesi, yaklaşık 1 senedir mülteci olarak Almanya'da yaşıyor. Amedli olan Doğan sırtından ameliyatlı olduğu için maratona katılamasa da dayanışma amaçlı gelmiş. Doğan, “Bugün burada olmazsam vicdanen rahat etmezdim. Bir Kürt kadını olarak Önderliğimin fiziki olarak özgürleşmesini istiyorum. Önderliğimiz sayesinde ulusal kimliğimizi tanıdık. Başlatılan bu hamleye kadınların öncülük etmesi gerekiyor. Çünkü en çok bizim Başkan’a ihtiyacımız var” dedi.

Hamburg’da geçtiğimiz yıl Kürt halkının dostları tarafından küresel çapta startı verilen “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesinin yıl dönümü olan 10 Ekim’e kadar  etkinlikler serisi kapsamında her gün farklı bir kentte bildiri dağıtımı, bilgilendirme stantları ve yürüyüşler gerçekleştirecek.

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.